Sparta musí spoléhat na pomoc Hradce, na 'pozitivní motivaci' ale nedošlo

1. červen 2013

Hráči už jistě sestupujícího Hradce Králové jsou poslední, kdo může připravit fotbalisty Plzně o mistrovský titul. Právě na východě Čech nastoupí Viktoria v dnešním posledním kole Gambrinus ligy. V zádech má dvoubodový náskok na druhou Spartu, která tak musí spoléhat na zázračnou pomoc odepsaného mužstva.

Pozitivní motivace je v českém fotbale oficiálně zakázaná a na Spartě se dušují, že v hradeckých fotbalistech před utkáním s Plzní finančně ani materiálně touhu po dobrém výsledku posilovat nebudou.

Čtěte také

I z Hradce přicházejí ujištění, že motivaci v jejich týmu není třeba probouzet žádnými podpůrnými prostředky. A trenér Luboš Prokopec pro to má i argumenty.

„To, že Liberec vyhrál v Plzni, je pro nás motivace, pomůže nám to. Máme o co hrát, konkrétně o to, že s tím ještě můžeme zamíchat. Otázka je jen ta, jestli dáme příležitost mladším hráčům. Určitě ale budeme hrát naplno.“

Sparťanského fanouška mohou slova o šanci pro mladé hráče trochu děsit, ale Pražané musejí především porazit doma Duklu. Bez toho jim bude i ten nejpřekvapivější výsledek z Hradce k ničemu.

Byla to právě Dukla, která loni definitivně Spartu připravila o šanci ligu vyhrát, a hráče z Julisky může motivovat k tomu, aby to zopakovali, třeba snaha nezkazit si dojem, který udělali i na nejslavnější postavu v dějinách svého klubu Josefa Masopusta.

„Mám velkou radost z účinkování Dukly Praha v mistrovské soutěži, nevynechám jediný zápas, který se v Praze hraje. Příjemně mě překvapil trenér Luboš Kozel, mužstvo vede k takovému fotbalu, který se všem strašně líbí.“

Čtěte také

Do cílové rovinky mistrovského dostihu vběhnou fotbalisté Plzně v Hradci a Sparty proti Dukle v 17 hodin. A krátce poté začne na Radiožurnálu pořad S mikrofonem za sportem, ve kterém budou střídat přenos z hradeckého stadionu informace z Letné a naopak.

autoři: jkb , tej
Spustit audio