Sparta má titul v kapse. Jen jsme chtěli slavit na hřišti, říká Hušbauer

4. květen 2014
Zprávy

Fotbalisté Sparty jsou novými mistry první ligy. K dvanáctému českému titulu a prvnímu po čtyřech letech jim pomohla druhá Plzeň, která jen remizovala 2:2 v Jablonci a na letenský celek tři kola před koncem ztrácí devět bodů. Vzhledem k horší bilanci ve vzájemných zápasech už Pražany nemůže předstihnout.

„Jen je škoda, že jsme si to nemohli vychutnat přímo na hřišti, i tak si to ale užijeme,“ řekl v rozhovoru pro Český rozhlas sparťanský záložník Josef Hušbauer.

Letenští si mohli titul po čtyřletém čekání zajistit už v sobotním utkání v Teplicích, lídr ale na severu Čech utrpěl první ligovou porážku v sezoně.

„Určitě jsme chtěli slavit na hřišti. Pro fanoušky by bylo lepší, kdybychom získali titul doma, ale na to jsme nemysleli. Každý je rád, že to takhle dopadlo,“ má jasno Hušbauer, podle které nehrozí, že by se svými spoluhráči poslední tři utkání vypustil.

„Zbývající kola budeme chtít dohrát se vší ctí, dáme do nich všechno,“ ujišťuje nejlepší ligový střelec, který má na kontě už patnáct přesných zásahů.

Sparťané první oslavy mistrovského titulu ještě neplánovali. „Zatím jsme si jen psali se spoluhráči, navzájem jsme si pogratulovali. Takhle na dálku je to trochu zvláštní. Máme ale sraz na Letné, kde to společně oslavíme,“ dodal Hušbauer.

Speciální bude oslava zejména pro kapitána Davida Lafatu, který v Jablonci dlouho působil. Nyní Severočeši pomohli Spartě k titulu. „Myslím, že tenhle zápas nerozhodl, uhráli jsme si to sami,“ má jasno Hušbauer.

autoři: fk , Petr Hašek
Spustit audio