SOUTĚŽ: Za tři správné odpovědi pro vás máme vstupenky na Sen noci svatojánské

30. červen 2020

Pokud dnes 30. 6. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte krásnou kulturní cenu.

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, pošleme vám vstupenky na obnovenou premiéru světově proslulého a mnoha cenami ověnčeného filmu Jiřího Trnky Sen noci svatojánské v doprovodu živého symfonického orchestru, konkrétně Symfonického orchestru ČRo (a zapojí se i Dětský sbor ČRo).

Čtěte také

Obnovená premiéra se bude konat 24. října v Kongresovém centru Praha u příležitosti letošního 50. výročí úmrtí slavného malíře a sochaře Jiřího Trnky. Role vypravěče se ujal známý herec Petr Štěpánek, který poetický Kainarův text převypráví osobně naživo, dokonale propojený s živou hudbou a přesně tak, jako tomu bylo v originále před 60 lety.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Ke vstupenkám vám ještě přidáme sadu knih. Bude mezi nimi třeba novinka od Laury Madeleine s názvem Kde rostou divoké třešně, která se odehrává po skončení první světové války v přímořském městečku na jihu Francie. Anebo znovu vydaná kniha s názvem Jsou světla, která nevidíme od jednoho z nejúspěšnějších současných amerických spisovatelů Anthonyho Doerra, za kterou získal Pulitzerovu cenu.

Pokud odpovíte na 2 otázky správně...

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, zašleme vám dárkový balíček od pořadatelů seriálu turistických výšlapů Nahoru na horu, který teď v červnu zahájil už svou čtvrtou sezónu. Mezi vašimi cenami je totiž bezplatná registrace pro dvě osoby na celý seriál, ale i batůžek, vitamínové doplňky od společnosti Starlife, pivo Holba a další dárky.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

autor: psk
Spustit audio