Soutěž: Za správné odpovědi pohodové dárky - třeba i na Vánoce

28. listopad 2018

Pokud ve dnes 28. 11. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavé ceny, při kterých si užijete relax.

Máme pro Vás dárkový poukaz na pobyt Relaxační neděle pro 2 osoby v horských hotelech ve Velkých Karlovicích.

Budete si moci vybrat buď Spa hotel Lanterna nebo Wellness hotel Horal. Váš pobyt bude vždy zahrnovat ubytování pro 2 osoby na 1 noc, snídani, večeři formou teplého a studeného bufé, vstup do wellness s termálními bazény a saunovými rituály, ale třeba i zapůjčení holí na nordic walking, který je v současné době velmi populární.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte jen na 2 otázky správně, zašleme Vám dneska vstupenky na krásný koncert s názvem SOČR uvádí: Radůza a osud Anity Garibaldi, který se koná příští pondělí 3. prosince v pražském Fóru Karlín.

Je to společné vystoupení zpěvačky Radůzy, její kapely a našeho Symfonického orchestru. Tohle nové dílo, psané speciálně na objednávku SOČRu, zpracovává netradiční formou výjimečný – a u nás málo známý – osud Anity Garibaldi, která je v Latinské Americe a v Itálii velmi populární hrdinkou. Právě na její počest začal její muž Giuseppe Garibaldi a jeho spolubojovníci nosit později proslulé červené košile.

Autorka sleduje Anitinu pouť z rodné Brazílie až do Itálie, kde se se svým mužem zapojila do hnutí italského Risorgimenta a spolu s ním usilovala o sjednocení Itálie. Radůza zvolila pro tento námět hudební ztvárnění nejvíce se blížící melodramatu. Těšit se můžeme na její písničky, které zazní samostatně i s doprovodem orchestru, na čistě orchestrální části, na mluvené slovo a dokonce balet.

Za pouze jednu správnou odpoveď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio