Soutěž: Za 3 správné odpovědi vás vezmeme na Letní shakespearovské slavnosti

16. srpen 2019

Pokud dnes 16. 8. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavé ceny. Tentokrát půjde o ceny kulturní.

Jednak pro Vás máme vstupenky na jedno představení z letošního ročníku nejstarší a největší přehlídky divadelních her Williama Shakespeara pod širým nebem v Evropě, na Letní shakespearovské slavnosti. Konkrétně Vám zašleme vstupenky třeba na představení „Dobrý konec všechno spraví“, což je méně známá, něžně melancholická Shakespearova komedie, loňská premiéra Letních shakespearovských slavností. Nebo pro Vás máme vstupenky na hru „Večer tříkrálový“, což je Shakespearova sváteční komedie, spjatá s oslavami, se svátečním „převráceným“ světem příznačným pro středověké a renesanční svátky bláznů.

Obě představení se hrají v krásném prostředí v Královské zahradě na Pražském hradě v prostoru před Míčovnou (v prostoru tzv. Letní míčovny).  

Pro hry na Letních shakespearovských slavnostech je typické, že obsazováni jsou ti nejlepší herci ze současné divadelní scény; kromě výborných hereckých výkonů a romantického prostředí se můžete těšit i na netypické jevištní dekorace.

Ke vstupenkám Vám ještě přidáme sadu knížek pro Vaše „letní čtení“, bude mezi nimi např. novinka, historický krimi román osvědčeného autora Jana Bauera s názvem „Tajemná alchymistka“ (do níž se údajně zamiloval sám císař Rudolf II….). Mezi knihami bude i knížka Josefa Škvoreckého a Zdeny Salivarové s názvem „Setkání v Bílé dámě, s vraždou“, která vyšla v unikátní edici „Původní česká detektivka“ nakladatelství MOBA. V té už 19. rokem vycházejí kriminální příběhy výhradně českých autorů, vyšlo jich už 300!

V knize Škvorecký se Salivarovou opět rozehráli mistrnou partii plnou napětí, nečekaných zvratů, ale i laskavého humoru. Děj se odehrává v luxusním hotelu u Stříbrného jezera hluboko v kanadských lesích, kde dojde k vraždě. Obětí je dáma, které se v loterii podařilo vyhrát několik milionů. Vypadá to, že motiv zločinu je jasný. Nebo není?

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, dostanete dnes sadu CD, mezi kterými bude zejména dvojalbum „Život v rytmu swingu“, což jsou memoáry Jiřího Traxlera (první album je audiopodoba knihy v podání Igora Orozoviče a druhé je souborem 83 dobových nahrávek, na nichž se Traxler podílel).

Za pouze jednu správnou odpoveď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio