Soutěž: Za 3 správné odpovědi gastronomický zážitek

27. únor 2024

Pokud dnes 27. 2. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte cenu od sítě restaurací Ambiente.

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, pošleme Vám poukázku na libovolný kulinářský kurz v hodnotě 4.000,- Kč v kreativním gastronomickém prostoru UM v Praze na Národní třídě. Je to centrum pro vzdělávání a inovace od Ambiente, kdy kurzy jsou určené laikům, kteří se chtějí přiučit u špičkových profesionálů.

Na kurzu se nejen najíte a napijete, ale ještě víc se naučíte a dozvíte. Vybírat si můžete z mnoha kurzů vaření s šéfkuchaři Ambiente, z kurzů pečení chleba, přípravy kávy nebo školy čepování piva. V UM najdete profesionální kuchyni, velký prostor se stoly, spoustu špičkových surovin, a samozřejmě hlavně špičkové profíky.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, zašleme Vám dneska set novinkových knih. Bude mezi nimi např. velmi čtivá kniha Evy Střihavkové Kollerové s názvem „Dýchej za mě“. Kniha je napsaná podle skutečného příběhu malířky Augusty Nekolové, považované za nejnadanější malířku své doby, tedy období první světové války. Je to román o nelehké době, a o umění něco tvořit i umění přežít; o neobyčejném sesterském poutu a odvaze žen prosadit se v nelehké době.

Přidáme ještě třeba set knih „Světem bylin“ od Romana Pavely. Autor je botanik, mezinárodně uznávaná vědecká autorita. V knihách se vydává do světa bylin z naší přírody i těch, které známe z kuchyně. V knihách se dozvíte něco málo z historie bylinkářství, ale poznáte i, jaké faktory ovlivňují náš imunitní systém (jaké je tajemství dostupných a ověřených léčivých bylin, které pomohou posílit naši imunitu) a najdete v ní i osvědčené recepty.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou – pošleme vám cenu útěchy a zároveň překvapení od Radiožurnálu.

Spustit audio