Soutěž: Za 3 správné odpovědi skipasy na Klínovec

21. únor 2020

Pokud dnes 21. 2. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavé ceny. Tentokrát si vyjedete na lyže.

Do soutěže nám ceny věnovala společnost Alpine pro, která je stejně jako Radiožurnál partnerem českých biatlonistů. Jednak Vám pošleme 2 celodenní skipasy do Skiareálu Klínovec, který je největším lyžařském areálu v Krušných horách. Na Klínovec je to pouhých 120 km z Prahy, 100 km z Plzně a třeba jen 15 km od Karlových Varů.

Lyžování v rakouském příhraničním skiareálu Hochficht, kam jezdí mnoho Čechů

Najdete tu kompletní zázemí špičkového lyžařského střediska, můžete si zajezdit celkem na 31,5 km sjezdovek všech obtížností.

Spolu s německým areálem Fichtelberg pak vytváří Inter Skiregion Fichtelberg-Klínovec který lyžařům nabízí 47 km sjezdovek). Nejdelší ze sedačkových lanovek obsluhuje novou sjezdovku do Jáchymova, která s délkou téměř 3 km a šířkou 50 – 100 metrů patří k nejdelším a nejširším sjezdovkám v České republice. Jsou zde vynikající podmínky pro lyžování i snowboarding.

Ke skipasům Vám přidáme ještě třeba značkovou zimní čepici rovněž od společnosti Alpine pro a další dárky.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, dostanete tentokrát sadu dárků, které se vztahují k expedici „Tatra kolem světa 2“. Mezi Vašimi dárky bude např. kniha účastníka původní expedice Stanislava Synka „Tatra kolem světa 1987 – 1990“a další dárky.

Čtěte také

Původní Expedice Tatra kolem světa měla na konci 80. let propagovat vůz Tatra a další československé výrobky. Jak určitě víte z našeho vysílání, ještě nedávno se předpokládalo, že se navždy ztratily natočené materiály z těchto cest. Dlouhá léta je ve spolupráci s Národním filmovým archivem hledal reportér Radiožurnálu Matěj Skalický, který je nakonec opravdu našel, promítali jsme je zde v budově Českého rozhlasu.

Dva vozy Tatra byly také zaparkovány před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě. Jedním byl stejný typ vozidla, které absolvovalo původní expedici, a druhé, v němž posádka vyrazí na novou výpravu. Ta startuje tuto sobotu, 22. února. Trasa povede přes střední a východní Asii, projede Jižní, Latinskou i Severní Amerikou a přes celý africký kontinent zpět do České republiky. Celkem je v plánu ujet více než 240 000 kilometrů a navštívit téměř 70 zemí světa během téměř 3 let. Její účastníci se budou pravidelně „hlásit“ i v našem vysílání.

Za pouze jednu správnou odpoveď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio