Soutěž: Za 3 správné odpovědi šampaňské

31. říjen 2018

Pokud dnes 31. 10. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavé ceny. Tentokrát od pořadatelů a partnerů letošního festivalu šampaňského vína a špičkových gastronomických zážitků, který se jmenuje „Grand Jour de Champagne“.  Jeho už 12. ročník se uskuteční od 4. do 10. listopadu v Praze.

Vaší cenou bude dárkový balíček, obsahující láhev pravého šampaňského vína a třeba také bonboniéru luxusních „champaňských“ pralinek Ellory z prvotřídní čokolády.

Bohatý program Grand Jour de Champagne zahrnuje kromě právě zmíněné velkolepé přehlídky prestižních champagne domů také banket pod taktovkou šéfkuchaře „dvoumichelinské“ kultovní restaurace z Provence, další vybrané akce se uskuteční v Buquoyském paláci na francouzském velvyslanectví, v restauraci SaSaZu, apartmánu Bellevue, nebo v restauraci Bruxx. Hlavní přehlídka Champagne Exhibition se letos poprvé koná v reprezentativních prostorách Velkopřevorského paláce.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte jen na 2 otázky správně, zašleme vám sadu knížek. Bude mezi nimi třeba nedávno vyšlá kniha s názvem „Horečka“ od velice talentovaného a mezinárodně uznávaného jihoafrického autora Deona Meyera. Kniha je silný příběh o lásce, o zradě a o přežití ve světě zdevastovaném smrtelným virem známým jen jako „Horečka“.

Mezi knížkami bude i novinka od naší kolegyně Michaely Veteškové, která se jmenuje „Jak maminka vyprávěla o 20. století“. Jedná se o knihu pro děti; nejsou to však klasické pohádky, ale kouzelné příběhy, které maminka zažívá při práci. Rozhlasová reportérka se dostává na místa spjatá s historií naší země a dětem pak přibližuje významné historické události. V sedmi reportážních pohádkách v ní autorka představuje milníky českých dějin 20. století – první světovou válku, vznik Československa, mobilizaci, únorový převrat či dění v roce 1968.

Knihou prochází „vysvětlovníček“, v němž jsou popsána fakta zaznamenaná v pohádkách. Věnuje se osobnostem, např. prezidentům Tomáši G. Masarykovi, Edvardu Benešovi, K. Gottwaldovi, i událostem jako podpis Mnichovské dohody nebo institucím včetně Českého rozhlasu.

Za pouze jednu správnou odpoveď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio