Soutěž: Za 3 správné odpovědi přineseme divadlo až k vám domů

7. květen 2021

Pokud dnes 7. 5. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás cenu, díky které si budete moct po celý rok užívat to nejlepší z produkce české divadelní scény.

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, zašleme vám tentokrát poukaz na roční předplatné na sledování divadelních představení na Dramox.cz, kde můžete z pohodlí domova sledovat už více jak 100 představení z více jak 50 českých a slovenských divadel. Najdete tam jak slavné historické kusy, jako je třeba Revizor z Divadla Bez zábradlí, tak úplné novinky.

K předplatnému přidáme navíc pěknou sadu knížek – kompletní epopej Křišťálový klíč od jednoho z nejčtenějších současných českých autorů Vlastimila Vondrušky. Jedná se o rodinnou kroniku z období baroka, která sleduje osudy sklářského rodu Heřmanů v 18. století, které se prolínají s osudy skutečných historických postav.

Sága se odehrává v době od třicetileté války až do revolučního roku 1848, resp. až do nástupu Marie Terezie na trůn. Ukazuje sklářské rody, které prošly na konci feudalismu nebývalým hospodářským vzestupem a později stejně rychlým úpadkem.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, zašleme vám cenu od známého dodavatele stříbra a zlata, společnosti Silverum. Máme pro vás tentokrát minci Australian Kangaroo, která je velmi populární nejenom mezi investory do drahých kovů.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Stříbrný klokan je nejznámější ražbou Austrálie. Jedná se o motiv klokana, který byl poprvé vytvořen v roce 1989, na rubu mince je portrét královny Alžběty II. Mince má státem garantovanou nominální hodnotu a je emitována světoznámou mincovnou v Perthu; vyniká nadstandardní ryzostí 99,99%, která není u stříbra běžná.

Minci vám pošleme v ochranné čtvercové kapsli, která je uložená v pěkné dárkové krabičce; jedná se tedy o pěkný dárek

Za pouze jednu správnou odpověď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio