SOUTĚŽ: Za 3 správné odpovědi pomocník do kuchyně

12. únor 2019

Pokud dnes 12. 2. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavé ceny. Tentokrát z oblasti gastronomie.

Dostanete pomocníka do domácnosti, který do soutěže věnovala společnost ETA, konkrétně Vám zašleme elegantní nerezovou rychlovarnou konvici Ela o objemu 1,7 l.

K tomu ještě přidáme kilové balení zrnkové kávy De Longhi Kimbo Espresso Prestige od jednoho z partnerů Grand restaurant festivalu. Káva je směsí 65% Arabica ze tří druhů kávy z Brazílie, Kolumbie a Peru a 35% asijské Robusty původem z Indie a Vietnamu. Z kávy si snadno připravíte lahodné espresso nebo krémové cappuccino, přesně dle vaší chuti.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A aby toho nebylo málo, tak do Vaší sady ještě bude patřit i vizuálně nevšedně pojatá kuchařka „Už se vaří, má panenko!“ herce a výtvarníka Matěje Formana.

Jídlo i divadlo musíte dělat s láskou, říká Matěj Forman. Právě mu vyšla netradiční kuchařská kniha

Matěj Forman

Matěj Forman prý své hrdiny objevil v kuchyni. A tak vydal kuchařku, která vlastně kuchařka moc není. Jmenuje se Už se vaří, má panenko, hlavní roli v ní hrají lidé a jejich příběhy – a recepty mají podobu ilustrací samotného Matěje Formana.

Recepty z různých koutů světa doprovázejí kresby, na kterých Matěj Forman přímo během vaření zachytil domácí receptury i příběhy lidí, s nimiž se na svých cestách sblížil natolik, že ho pustili až do kuchyně. Matěj Forman byl nedávno Hostem Lucie Výborné, ve kterém mluvili i o této nevšední kuchařce, rozhovor s ním najdete na našem webu.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte jen na 2 otázky správně, dostanete dneska vstupenky do pražského Divadla Kalich. Budete si moci vybrat vstupenky třeba na novinku, komedii Lady Oskar, která je moderní verzí filmu Oskar, jednoho ze skvostů ve filmografii Louise de Funése, přepsaného tentokrát pro herečku - komičku v hlavní roli Janu Paulovou, v dalších úlohách hrají Ladislav Hampl, David Suchařípa a další.

Nebo Vám nabídneme vstupenky „klasiku“, Dona Quijota v podání Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera nebo na divadelní kabaret „Jak Kubrt se Sněhurkou jeli vlakem“ složený z oblíbených scének z dílny Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse, doprovázených písničkami Dáši Vokaté.

Za pouze jednu správnou odpoveď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio