Soutěž: Za 3 správné odpovědi dárek pro turisty

13. září 2019

Pokud dnes 13. 9. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavé ceny.

Zašleme Vám jednak dárkový balíček od pořadatelů a partnerů seriálu turistických výšlapů Nahoru na horu. Mezi cenami bude bezplatná registrace pro dvě osoby na zbytek seriálu, batůžek, vitamínové doplňky od společnosti Starlife, pivo Holba a další dárky.

Seriál se inspiroval takzvanou Korunou Himálaje, jejíž držitelé vystoupili na všech 14 osmitisícových vrcholů na celé zeměkouli. Nahoru na horu letos představuje 11 výšlapů na vrcholy turisticky nejkrásnější tuzemských pohoří. Účastníci, kteří se letos zúčastnili alespoň 6 výšlapů (případně zdolali hory se součtem minimálně 6.666 výškových metrů, nebo se zapojili do úklidu přírody při výšlapech), jsou zařazeni do slosování o zájezd na Machu Picchu. Navíc na jednotlivých výšlapech na vás čekají soutěže o další atraktivní ceny, vydat se můžete ještě třeba do Beskyd na Radhošť nebo na Milešovku v Českém středohoří.

K tomu vám ještě přidáme sadu průvodců z edice Na cesty vydavatelství Freytag a Berndt. Budou mezi nimi třeba průvodce na cesty Rakousko, Severní Itálie, Bosna a Hercegovina, Jižní Francie (zahrnující Provence, Azurové pobřeží, Monako a Languedoc), Litva či Norsko.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte správně pouze na 2 otázky, dostanete dneska sadu knížek. Bude mezi nimi zejména novinka oblíbeného spisovatele a historika Vlastimila Vondrušky s názvem Právo první noci. Knížka z čtenářsky oblíbené historické detektivní série Hříšní lidé Království českého je jubilejním 25. příběhem Oldřicha z Chlumu, královského prokurátora ze 13. století a správce hradu Bezděz.

Za pouze jednu správnou odpověď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio