SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme na film Staříci. Podívejte se, kdy soutěžíme

1. říjen 2019

Od středy do pátku budeme ve vysílání Ranního Radiožurnálu soutěžit o vstupenky na projekci filmu Staříci od režisérů Martina Duška a Ondřeje Provazníka.

Dva bývalí političtí vězni ve stařeckém věku se vydávají v obytném voze napříč republikou. Jejich cílem je vypátrat a zabít komunistického prokurátora z 50. let, který nebyl za své činy nikdy oficiálně potrestán.

Příběh filmu je volně inspirovaný skutečnými událostmi z přelomu tisíciletí, kdy se 81letý emigrant a politický vězeň Pravomil Raichl spojil se svým starým kamarádem z kriminálu a s jeho pomocí chtěl na veřejnosti demonstrativně zastřelit Karla Vaše, zločinného komunistického prokurátora z 50. let. Mstitelé si stanovili datum na den výročí komunistického puče, ale večer před vykonáním pomsty válečný hrdina Raichl zemřel. Ve filmu se však tvůrci rozhodli jeho kontroverzní misi doopravdy odstartovat.

Jak soutěžit

Poslouchejte od 2. do 4. října Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky na film do Prahy / Plzně / Pardubic / Hradce Králové / Mladé Boleslavi / Liberce / Českých Budějovic / Jihlavy / Olomouce / Opavy / Ostravy“ – podle města vašeho výběru.

Kompletní pravidla najdete zde.

Staříci

Kdy a kde? v Praze v kině Atlas (Sokolovská 371/1, Praha 8) 10. 10.  od 20:00, nebo v regionálních městech v síti Cinestar podle programu kina

O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autoři: Radiožurnál , and
Spustit audio