SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na film Druhá strana naděje, pohádkově lidský příběh o uprchlících

11. srpen 2017

Radiožurnál, partner českých filmů, opět zve do kina. Fanouškům rozdáváme celkem dvě stě vstupenek na projekce filmu Druhá strana naděje v Praze a Brně.

Chcete zajít zadarmo do kina? Poslouchejte od 14. do 17. srpna Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu právě v Ranním Radiožurnálu mezi pátou a devátou ráno moderátor Jiří Chum vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz. Dne 14. a 16. srpna od nás dostane 30 nejrychlejších posluchačů po dvou volných vstupech na promítání v Praze. Dne 15. rozdáváme 60 vstupů do Brna a 17. rozdáme dalších 20 do brněnského kina Scala.


Praha
Kde? Letní kino Regina, Hybešova 14/10, Praha 8-Karlín
Kdy? 17.8. od 20:30
Brno
Kde? Kino Scala, Moravské nám. 127/3, 602 00 Brno-střed
Kdy? 17.8. od 20:30

Stárnoucí podomní obchodník s košilemi Wikström dělá velké rozhodnutí: opustit svoji ženu alkoholičku i uvadající živnost. Po epizodní kariéře pokerového hráče zakoupí nevýdělečnou restauraci na zapomenutém helsinském dvorku. Brzy se ukáže, že nepřístupná slupka málomluvného hrdiny skrývá veliké srdce – to když Wikström nabídne práci o poznání mladšímu muži, který se dílem osudu nachází ve zdánlivě bezvýchodné situaci.

Jak bývá u filmů Akiho Kaurismäkiho zvykem, lidskost, přátelství a smysl pro humor probleskují ponurostí a dodávají této hořkosladké komedii příchuť optimismu. Film Druhá strana naděje byl na letošním Berlinale oceněn Stříbrným medvědem za nejlepší režii.

Výherci vstupenek budou zařazeni na seznam hostů.

autor: jaw
Spustit audio