SOUTĚŽ: Vstupenky na Skleněný pokoj. Film dle knižní předlohy Simona Mawera

8. březen 2019

Radiožurnál, partner českých filmů, zve do kina. Fanouškům rozdává celkem 150 vstupenek na film Skleněný pokoj.

Na kopci nad Brnem vyrostl počátkem třicátých let minulého století obdivuhodný dům. Mistrovské dílo modernistické architektury z betonu a oceli je dílem slavného architekta von Abta. Středobodem domu je „Skleněný pokoj“. Von Abt tuto jedinečnou stavbu navrhl pro bohatého podnikatele Viktora Landauera, jeho ženu Liesel a jejich rodinu. Skleněný pokoj se stává nejen architektonickým skvostem, ale i synonymem krásy, modernosti, otevřenosti, stejně jako symbolem nadějí mladého československého národa, symbolem budoucnosti.

Čtenáři se o historický kontext vily Tugendhat moc nezajímají, ale architekti knihu přijali, říká autor Skleněného pokoje Mawer

Simon Mawer

V Praze byl v těchto dnech britský spisovatel Simon Mawer. Britská rada připravuje jeho knížku Pražské jaro, které v českém překladu vydali Kniha Zlín a Albatros, coby klíčový titul pro květnovou Noci literatury. Mawer tu byl ale zároveň krátce před premiérou filmu Skleněný pokoj podle jeho románu, který se odehrává v brněnské vile Tugendhat.

Rodinný život, jaký si Liesel vysnila, prostoupený světlem a klidem průzračného prostoru, naplněný láskou a umocněný vztahem s nerozlučnou přítelkyní Hanou, však netrvá dlouho...

Jak soutěžit

Chcete zajít zadarmo do kina? Poslouchejte od 11. do 13. března Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu v Ranním Radiožurnálu moderátor vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky do Prahy / Brna“. Pražské vstupenky se vztahují pouze na jednu projekci 13. března od 19:30. Brněnské ceny jsou vouchery platné do 31. 3., díky kterým si můžete vybrat projekci sami. Kompletní pravidla najdete zde.

Skleněný pokoj
Kde? v Praze kině Cinestar Anděl (Radlická 3179/1E, Praha 5) a v Brně
Kdy? 13. 3. 19:30 v Praze, brněnské vouchery se vztahují na projekce až do 31. března

O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail. Výherci budou zařazeni na seznam hostů.

autor: Radiožurnál | zdroj: Bioscop
Spustit audio