SOUTĚŽ: Rozdáváme lístky na Hřebejkova Dezertéra. Poslouchejte Radiožurnál

25. září 2017

Radiožurnál, partner českých filmů, opět zve do kina. Fanouškům rozdává celkem 120 vstupenek na projekci filmu Zahradnictví: Dezertér v Praze. Dezertér je druhá kapitola trilogie Zahradnictví, rodinné ságy, kterou Jan Hřebejk s Petrem Jarchovským považují za své životní dílo.

Chcete zajít zadarmo do kina? Poslouchejte od 25. do 27. září Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu právě v Ranním Radiožurnálu mezi pátou a devátou ráno moderátor Jiří Chum vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz. každý den od nás dostane 20 nejrychlejších posluchačů po dvou volných vstupech na promítání v Praze.


Zahradnictví: Dezertér
Kde? Kino Atlas, Sokolovská 371/1, 180 00 Praha 8 Florenc
Kdy? 28. 9. od 20:00

Tento příběh se odehrává na pozadí převratných událostí v letech 1947-1953. Hlavní roli zde hraje majitel noblesního kadeřnického salonu Valentino v centru Prahy Otto Bock (Jiří Macháček) a jeho rodina, kterou zde zaměstnává.

Podnik je smyslem a naplněním jeho života, po všech válečných útrapách se sem vrací jako uznávaný šéf se svou manželkou Elou (Gabriela Míčová) a jejími sestrami Bedřiškou (Klára Melíšková) a Vilmou (Aňa Geislerová). Sestry společně přežily válku a německou okupaci a staraly se o malé děti, zatímco jejich manželé byli zatčeni za protinacistický odboj.

Z natáčení filmu Rodinný přítel

Teď všichni s ohromným úsilím realizují svůj sen, jenže přichází zlom po únorovém komunistickém puči. Ottova firma je vyvlastněna státem a jemu se podruhé v životě rozpadá svět. Tentokrát jsou však důsledky fatální.

„Druhý film trilogie Zahradnictví je příběhem mužů, kteří nasazovali životy v boji za svobodu. Přežili vlastní smrt, aby opětovně čelili ztrátě nadějí, ve které věřili a ke kterým se upínali. Každý z nich se snaží znovu nalézt ´domov´. Dezertér je tragikomickým dramatem těžce zkoušené lásky manželské, sourozenecké a lásky mezi rodiči a dětmi,“ vysvětlil autor scénáře Petr Jarchovský.

Ústřední postavu ztvárnil Jiří Macháček. „Otto je z podstaty podnikavý a pracovitý, uvnitř ovšem velice křehký člověk, nepoučitelný životní optimista, který ač několikrát osudem zlomen, by si nikdy nepřiznal vlastní pád nebo prohru. Je to postava hustě opestřená několika odlišnými životními etapami a fatálními zvraty,“ řekl herec.

Výherci vstupenek budou zařazeni na seznam hostů.

autor: jaw
Spustit audio