SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme na výlet do světa Jaroslava Foglara. Podívejte se, kdy soutěžíme

4. říjen 2021

Radiožurnál vás tento týden kromě filmu zve také na výstavu. Od pondělí do středy rozdáme celkem 60 vstupenek. Zkuste štěstí a nalaďte si Dopolední Radiožurnál.

Originální výstava Muzea hl. m. Prahy se koná od 3. září 2021 do 4. září 2022 v Domě U Zlatého prstenu, v Týnské ulici na Starém Městě. Představuje motivy prolínání světa dospívajících kluků, jak o nich psal ve svých románech Jaroslav Foglar, s fascinujícím světem města.

Čtěte také

Výlet do Stínadel

Výstava v Domě U Zlatého prstenu je rozdělena do dvou částí. Nadzemní galerijní část se skládá z obrazů známých i zapomenutých malířů, které návštěvníkům přiblíží místa Foglarova dětství a mládí. Části Prahy jako Josefov, Petrská čtvrť nebo Na Františku jsou zároveň místy, která Foglara pravděpodobně inspirovala při psaní jeho románů a příběhů o Stínadlech.

Druhá část výstavy, umístěná ve sklepní části domu, je věnována scénografii města znázorněného jako labyrint, který se stává místem kluků a holek, takzvaných pátračů, po tom, kde se odehrávaly Foglarovy příběhy, zejména stínadelská trilogie.

Návštěvníci se zde dozví nejen o Foglarově životě, ale získají i představu o tom, jak vypadal prvorepublikový klučičí klub, mohou si projít Rozdělovací třídu nebo nahlédnout do Foglarovy pracovny. Dostanou se až k Černé vodě a v kostele sv. Jakuba zažijí atmosféru volby Velkého Vonta.

Část výstavního prostoru je také věnována století Vontů. Důkladně mapuje toto hnutí až do současnosti.

V hradních prostorech v Ledči nad Sázavou je muzeum Jaroslava Foglara, svět Stínadel, Široka, Rychlých šípů, ..

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 4. do středy 6. října Dopolední Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Celkem se hraje o 60 vstupenek pro 30 výherců.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na Město jako přízrak“. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní email.

Na co se vztahuje vstupenka:

  • MĚSTO JAKO PŘÍZRAK / Pražské inspirace Jaroslava Foglara – výstava,
  • PRAHA KARLA IV – středověké město, stálá expozice + herna pro děti,
  • PRAHA 1606 –Multimediální pohled na Prahu Rudolfa II.

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: and | zdroj: Muzeum hl. m. Prahy
Spustit audio

Související