SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme na dokument o Milanu Kunderovi. Podívejte se, kdy soutěžíme

11. říjen 2021

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na film Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti. Od úterý do čtvrtka rozdáme celkem 100 lístků. Zkuste štěstí a nalaďte si Dopolední Radiožurnál.

Čtěte také

Čím dílo Milana Kundery zaujalo čtenáře po celém světě? Proč odešel do Francie a začal psát ve francouzštině? Proč bránil překladům svých posledních románů do češtiny a proč se vyhýbá kamerám a publicitě? Dokument o Kunderově díle zavede diváky do jeho rodného Brna, do dob, kdy studoval a učil na FAMU, nebo do normalizace, kdy mu bylo bráněno v tvorbě a nebyl vydáván, přestože byl úspěšný v zahraničí.

Jaký je Milan Kundera?

Filmem provází student, který si vezme do hlavy, že získá pro svou závěrečnou práci na fakultě rozhovor s Milanem Kunderou, přestože se všeobecně ví, že spisovatel léta žádná interview neposkytuje. Obrátí se na Kunderovy přátele a divák spolu s ním postupně objevuje osobnost a myšlení jedinečného spisovatele.

Oni přátelé tvoří exkluzivní společnost. Na české straně se v dokumentu představí například Milan Uhde, Jiří Bartoška, Karel Steigerwald či Jiří Brabec, na francouzské zase Yasmina Reza, Bernard Henri-Lévy, Jean Claude Carrière nebo Antoine Gallimard. Ve filmu se objeví i sám Kundera – v záznamech francouzské televize a hlasově i z doby realizace filmu, tedy od jara roku 2018 do dubna 2021.

Premiéra filmu Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti se uskuteční 16. října v Paříži, kde Kundera od poloviny 70. let žije. Česká premiéra je naplánována na 19. října v Praze. Do českých kin snímek vstoupí 21. října 2021.

Jak soutěžit

Poslouchejte od úterý 12. do čtvrtka 14. října Dopolední Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Celkem se hraje o 100 vstupenek pro 50 výherců. Denně soutěžíme o projekci v Praze a ve středu a ve čtvrtek také o vstupenky do regionů.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky do Prahy / Plzně / Českých Budějovic /Jihlavy / Mladé Boleslavi /Liberce / Pardubic / Hradce Králové /Olomouce / Opavy / Ostravy“. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní email.

Kdy a kde se promítá?

  • Praha: 19. 10. od 18:00 v Kině 35
  • regiony: vouchery do regionální sítě kin CineStar

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: and | zdroj: Falcon
Spustit audio

Související