SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do virtuálního kina. Podívejte se, kdy soutěžíme

27. září 2020

Radiožurnál rozdá vstupenky na netradiční projekci filmu Léto 85 v rámci projektu Moje kino LIVE.  Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál.

Fanoušci filmu letos kvůli pandemii koronaviru přišli o mnoho živých zážitků. Po letním uvolnění opatření se Česko opět ocitlo v sevření šířícího se onemocnění covid-19 a návštěva kina může být pro mnoho diváků příliš riziková. Moderní technologie ale naštěstí umožňují vychutnat si snímky alespoň v pohodlí domova. A ne vždy přitom musíte rezignovat na to, co máte na návštěvě svého oblíbeného kina tolik rádi.

Přátelství s charismatickým Davidem otevřelo 16letému Alexisovi bránu do světa dospělých. Pak se ale něco zvrtlo...

Projekt Moje kino LIVE se snaží navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Projekce se odehrávají v jeden konkrétní čas, sledovat film díky tomu můžete pozorněji a bez pauz stejně jako v kině. Čekají vás živé úvody tvůrců i kinařů, reakce diváků i další přidružené formáty jako zvuky z kinokavárny a skvělá hudba.

Léto 85 (Francie, 2020 • 100 min)

Francouzské pobřeží v Normandii, léto roku 1985. Z rádií a kazet znějí The Cure, Bananarama a Rod Stewart. Šestnáctiletý Alexis potkává staršího, charismatického a tajemného Davida. Začíná přátelství plné plaveb na moři, výletů na motorce, nocí beze spánku, svobody a poznávání dospělého světa. Zážitky rychle nabývají na intenzitě, než se vše osudově zvrtne a Alexis se stává hlavním podezřelým v policejním vyšetřování… Režisér François Ozon (8 žen) se vrací ke kořenům mistrovsky odvyprávěným příběhem, který dokonale zprostředkovává atmosféru poloviny osmdesátých let.

Zdroj: Aerofilms

Výherci soutěže obdrží těsně před projekcí internetový odkaz, ze kterého si film pustí na svém počítači nebo tabletu. Projekce začíná ve čtvrtek 1. října ve 20 hodin.

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 28. září do čtvrtka 1. října Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vidět film Léto 85“. Každý den vyhraje vždy 50 nejrychlejších soutěžících. Celkem se hraje o 200 unikátních přístupů k projekci pro 200 výherců.

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: Anna Duchková | zdroje: Aerofilms , Moje kino LIVE
Spustit audio

Související