SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do kina. Podívejte se, kdy soutěžíme

28. červenec 2021

Radiožurnál po dlouhé době opět rozdá vstupenky, tentokrát na film Jan Werich: Když už člověk jednou je... . Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál.

Jan Werich: Když už člověk jednou je... (dokument, ČR 2021, 100 min)

Režie: Martin Slunečko, Miloslav Šmídmajer
Účinkují: Zdeněk Svěrák, Jiří Suchý, Jiřina Bohdalová, Pavel Taussig, Eva Tůmová a další.

Čtyřicet let od smrti jednoho z nejvýznamnějších českých umělců vznikl jeho první velký dokumentární portrét. Tvůrci se v názvu inspirovali jeho slavným citátem a odkazují jeho prostřednictvím na fenomén chytrého humoru, který pro Čechy osobnost Jana Wericha představuje. Jak a kde se zrodila Werichova herecká legenda? Čím žil v soukromí? A jak na něj vzpomínají další ikony české kultury jako Zdeněk Svěrák, Jiří Suchý nebo Jiřina Bohdalová?

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich

Radiožurnál vás zve do kina na film Martina Slunečka a Miloslava Šmídmajera, ve kterém se autoři snaží zmapovat celý dramatický životní příběh legendy českého divadla a filmu.

Jak soutěžit

Poslouchejte od středy 28. července do pátku 30. července Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na film Jan Werich“. Celkem se hraje o 50 vstupenek pro 25 výherců na projekci v Praze.

Kdy a kde se promítá?

  • 1. srpna 2021 od 20:30
  • kino Světozor, Praha 1

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: and
Spustit audio