SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do kina na film Zpráva. Podívejte se, kdy soutěžíme

4. říjen 2021

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na historické drama podle skutečné události, které režisér Petr Bebjak nazval Zpráva. Od pondělí do čtvrtka rozdáme celkem 150 lístků. Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál.

Čtěte také

Film podle autobiografického románu Co Dante neviděl zachycuje příběh útěku mladých židovských vězňů Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrby z Osvětimi. Detailní zpráva o fungování továrny na smrt, kterou mladíci sepsali, se v červnu 1944 dostala i do rukou britského premiéra Winstona Churchilla a amerického prezidenta Franklina Roosevelta a po válce byla využita v norimberském procesu.

Hlavní postavou snímku je šestadvacetiletý Freddy Wetzler, písař Bloku 9. Jeho optikou divák pozná prostor vyhlazovacího tábora i další postavy, které jemu a jeho dvacetiletému příteli Walterovi Rosenbergovi pomůžou.

Plán útěku spočívá v osmdesátihodinovém schovávání se v díře vyhloubené uprostřed navezených dřevěných klád, které měly posloužit na stavbu nových baráků tábora. Přesně 72 hodin totiž v případě útěku vězňů trvá poplach, při kterém jsou stráže převeleny k hranicím tábora.

Ve filmu natočeném podle autobiografického Wetzlerova románu Co Dante neviděl se po boku hlavních hereckých představitelů Noela Czuczora a Petera Ondrejička ze Slovenska v roli spoluvězně představí český herec Jan Nedbal, v menší roli se objeví Ondřej Malý, z Česka je také architekt snímku Petr Synek.

Tvůrcům se podařilo do jedné z rolí obsadit i britskou hvězdu filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb Johna Hannaha, známého i ze snímku Mumie.

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 4. do čtvrtka 7. října Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Celkem se hraje o 150 vstupenek pro 75 výherců. Denně soutěžíme o projekci v Praze a ve středu a ve čtvrtek také o vstupenky do regionů.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky do Prahy / Plzně / Českých Budějovic /Jihlavy / Mladé Boleslavi /Liberce / Pardubic / Hradce Králové /Olomouce / Opavy / Ostravy“. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní email.

Kdy a kde se promítá?

  • Praha: 14. 10 od 18 h v kině Cinestar Anděl 14. 10. (sál č.3)
  • regiony: vouchery do regionální sítě kin Cinestar

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: and | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio