SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do kina na film Atlas ptáků. Podívejte se, kdy soutěžíme

30. srpen 2021

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na film Atlas ptáků. Od pondělí do středy rozdáme celkem 150 lístků. Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál.

Čtěte také

Aronu, úspěšné rodinné firmě vyrábějící domácí spotřebiče, se ztratil z účetnictví pořádný balík peněz. Když se to její šéf Ivo (Miroslav Donutil) dozví, skácí se na zem rovnou před obchodními partnery z Německa. Syn Martin (Martin Pechlát) a zeť David (Vojtěch Kotek) hned začnou dělat vše pro to, aby podnik během jeho nepřítomnosti postavili zpátky na nohy.

Jenže pak najednou na Ivův telefon přijde zpráva podepsaná jakousi Kukačkou, která se zajímá o jeho zdraví. V adresáři postaršího vdovce přitom není jediným ptačím exemplářem. Hned za ní jsou Sýkorka, Poštolka a Červenka. Rodina díky nim úplnou náhodou objeví pečlivě střeženou stránku otcova života, o které dosud nikdo z nich neměl ani ponětí.

Účetní Marie (Alena Mihulová) mezitím vyráží vlakem za hranice. Těší se na nový život, který si plánuje se svým americkým přítelem. I její svět se však už brzy otřese v základech.

Nový film režiséra slovinského původu Olma Omerzu Atlas ptáků působí jako napínavý thriller s kriminální zápletkou. Podobně jako u jejich předchozích projektů se ale to pravé drama odehrává ve vztahové rovině.

Zpronevěřené peníze jsou jenom rozbuškou konfliktů, ke kterým dojde mezi šesticí aktérů, k nimž patří ještě Ivova dcera Eva (Pavla Beretová) a Mariina dcera Nina (Eliška Křenková). Krize rodinného podniku totiž odhalí mnohem hlubší problémy mezilidské, vyvěrající nejen z mnohaleté utajované historie, vzájemné nedůvěry, ale i z rozcházejících se představ o tom, jak by se měla vést firma i život.

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 31. srpna do středy 1. září Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Celkem se hraje o 150 vstupenek pro 75 výherců. Denně soutěžíme o projekci v Praze, ve středu navíc o vouchery do regionů.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky na Atlas ptáků“ a ve středu konkrétně „Chci vstupenky do Prahy / Hradce Králové / Olomouce / Ostravy / Jihlavy / Českých Budějovic / Plzně / Liberce / Mladé Boleslavi / Pardubic“. 

Kdy a kde se promítá?

  • Praha: 1. 9. od 20:00 v kině Atlas, Praha 8 - Florenc
  • vouchery do regionů jsou platné v síti multikin Cinestar

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: and | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio