SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do kina na film Arvéd. Podívejte se, kdy soutěžíme

15. srpen 2022

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na nový český film o okultistovi Jiřím Arvédovi Smíchovském. Od pondělí do pátku rozdáme celkem 120 lístků. Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál.

Život a smrt hermetika, okultisty a vyznavače černé magie Jiřího Arvéda Smíchovského (Michal Kern) jsou dodnes obestřeny mnoha tajemstvími.

Plakát k filmu Arvéd

Za války jako nacistický konfident zachránil před koncentračním táborem Štěpána Plačka (Saša Rašilov). Po válce se jejich role otáčí, Plaček splácí dluh a zařídí, že soud za spolupráci s nacisty nepožaduje pro Arvéda smrt, ale odsuzuje jej pouze na doživotí.

Tím však vzájemné služby nekončí. Plaček jako vyšetřovatel státní bezpečnosti využívá Arvéda ke svým cílům, k usvědčování nepohodlných osob. Za jeho služby mu oplácí výhodami prominentního vězně a především Arvédovou největší drogou – vzácnými okultistickými knihami ze zkonfiskovaných knihoven.

Arvéd a Plaček rozehrávají šachovou partii. Hra o duši vstupuje do finále.

Režisérem a spoluscenáristou filmu je Vojtěch Mašek, držitel Českého lva a Ceny české filmové kritiky za nejlepší scénář a také osmi cen Muriel za komiksovou tvorbu. V hlavních rolích filmu Arvéd se představí Michal Kern, Saša Rašilov, Martin Pechlát, Jaroslav Plesl a Vojtěch Vodochodský.

Jak soutěžit

Celkem se hraje o 120 vstupenek pro 60 výherců. Od pondělí do středy můžete soutěžit o 90 lístků na pražskou předpremiéru filmu Arvéd, ve čtvrtek a v pátek rozdáme 30 voucherů na projekci filmu v síti multikin CineStar.

Poslouchejte od pondělí 15. do pátku 19. srpna Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz  větu „Chci lístky na Arvéda“.

Kdy a kde se promítá?

  • 23. 8. v 20:00 v kině Atlas, Praha
  • vouchery můžete uplatnit kdekoli v rámci sítě multikin CineStar

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autoři: Radiožurnál , and | zdroj: DONART Film
Spustit audio