SOUTĚŽ: The Florida Project, neuvěřitelně lidský a originální příběh od současné hvězdy americké indie scény

18. únor 2018

Radiožurnál, partner českých filmů, opět zve do kina. Fanouškům rozdává celkem 180 vstupenek na projekce filmu The Florida Project. Do kin přichází nový film s Willemem Dafoem. Vítejte v kouzelném království plném svobody, lumpáren a kopečků zmrzliny.

Chcete zajít zadarmo do kina? Poslouchejte od 19. do 22. února Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu právě v Ranním Radiožurnálu mezi pátou a devátou ráno moderátor Jiří Chum vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky na film“. V pondělí a čtvrtek rozdáváme 20 nejrychlejším posluchačům po dvou vstupech na premiéru v Praze. Výherce pak doplníme v úterý 20.2. o 25 nejrychlejších do Hradce Králové a středu 21.2. o dalších 25 výherců do Brna. Každému dáme po dvou vstupech.


The Florida Project
Kde? Světozor Praha, Central Hradec Králové, Scala Brno
Kdy? 23.2. od 20:30

Malá superstar Brooklynn Prince, debutující extravagantní Bria Vinaite, zrzavá Valeria Cotto, kluk z motelu Christopher Rivera, místní rodáci, na Oscara nominovaný Willem Dafoe a borůvkový motel Magic Castle se svými obyvateli a příběhy jako postava sama o sobě, se příští čtvrtek představí českým divákům.

„Když mi máma poprvé řekla, že budu hrát s Willemem Dafoem, zeptala jsem se jí, kdo to je?,“ vzpomíná šestiletá Valeria Cotto, filmová i opravdová kamarádka Brooklynn Prince. Když zjistila, v kolika filmech hrál, a dokonce i zloducha ve Spidermanovi měla obrovskou radost, že se potká se superhvězdou. Willem Dafoe, držitel Křišťálového glóbu z MFF KV 2016 za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, hrál ve více než stovce filmů, kromě Spidermana také například v Anglickém pacientovi, Posledním pokušení Krista, Četě a Hořící Mississippi.

Borůvkový motel je téměř jako jedna z postav

Za roli Bobbyho, manažera motelu a nedobrovolného opatrovatele motelových rezidentů ve filmu The Florida Project, získal řadu ocenění od kritiků i festivalových porot. „Natáčelo se na skutečném místě, v motelu podobném tomu, o němž v příběhu vyprávíme. A vedení hotelu a lidé, co tu bydlí nastálo, tu žili hned vedle nás. To, jak se nám otevřeli, jak nám důvěřovali, to se jen tak nevidí a moc nám to pomohlo. Vyprávíte příběh o někom, koho znáte, protože se na čas stal vaší rodinou,“ vzpomíná Dafoe.

O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní email. Výherci budou zařazeni na guestlist.

autor: jaw
Spustit audio