Souboj reprezentačních nahrávačů v Kladně. Začínají semifinálové série volejbalistů

30. březen 2017

Prvními zápasy začínají semifinálové série volejbalové extraligy mužů. V Kladně vyzvou domácí vítězové základní části a Českého poháru, obhájce titulu z Liberce. Hledat tak před startem favorita na postup do finále není jednoduchá záležitost.

„Pro mě je favorit Liberec. Je to jednoduché, protože mají velké zkušenosti, řadu reprezentantů, prošli si těžkou soutěží Champions League. Mají sebevědomí a jednoznačně pře sezonou řekli: My jdeme na titul,“ říká trenér kladenských volejbalistů Milan Fortuník.

Jenže z druhé strany zní opačný názor. Podle libereckých pasují Středočechy do role favorita výkony v základní části, kde Kladno prohrálo pouze dva zápasy a jako jediné zvládlo čtvrtfinálovou sérii bez porážky. A trenér Liberce Milan Nekola oponuje i názoru, že má Dukla zkušenější kádr.

„Kladno má také velice zkušené hráče, mají dva reprezentanty z holandského nároďáku. Fina Hietanena, který už je starší zkušený hráč, dva hráče, kteří prošli Libercem Zajíček, Hýský, takže zkušeností mají hodně. Myslím si, že to bude vyrovnaná série a my se na ni všichni těšíme.“

Série nabídne kromě vyrovnanosti i něco pro volejbalové fajnšmekry. Na postech nahrávačů proti sobě totiž nastoupí dva reprezentanti. V Kladenském dresu Nizozemec Dan van Harlem a na straně Liberce nahrávač českého národního týmu Jakub Janouch.

„Bude to zajímavý souboj, pro mě jako bývalého nahrávače. Těším se, jak to oni dva zvládnout. Možná bych z tohoto pohledu radši seděl na tribuně a vychutnával si to,“ zlobí se na oko Milan Fortuník.

První zápas série hraní na čtyři vítězná utkání začne v Kladně v 18 hodin. Ve stejný čas rozehrají úvodní duel také Karlovarsko a České Budějovice.

autoři: pka , nis
Spustit audio