Souboj o záchranu v lize mezi Karvinou a Opavou skončil bezbrankovou remízou

24. červen 2020 06:20

Na gól ve slezském fotbalovém derby mezi Karvinou a Opavou se v úterním ligovém utkání ve skupině o záchranu čekalo marně. Obě mužstva si do tabulky připsala jen bod a více to mrzelo domácí Karvinou.

„Pro nás je důležitý každý zápas, každý bod. Potřebovali jsme vyhrát, abychom živili naději nehrát o baráž, nebo neskončili poslední. Škoda, měli jsme hodně šancí, Opava nás ničím nepřekvapila, jen dobře bránila,“ litoval spálených šancí karvinský kouč Juraj Jarábek.

Čtěte také

Hned v té první na začátku zápasu byl zkušený Marek Janečka, ale jeho hlavička skončila na levé tyči.

Zatímco Karvinou remíza mrzela, Opava se díky zisku bodu a současné prohře Příbrami ve Zlíně vyškrábala právě před Příbram na předposlední příčku. „Pro nás to byl velice důležitý bod. Jsem rád, že jsme to uhráli s nulou. Karviná měla hodně hlavně standardních situací, uhájili jsme to i se štěstím. Trošku mě mrzelo, že jsme byli někdy zbrklí,“ kritizoval ofenzivní hru svého týmu opavský trenér Radoslav Kováč.

Prvotní cíl Opavy i Karviné ve zbylých třech kolech je vyhnout se poslednímu místu a přímému sestupu. Ten odvážnější cíl dostat se z barážových míst bude už dost těžký.

Spustit audio

Související