Smíšenou štafetu dvojic ovládli Norové. Voborníkové s Krčmářem se střelecky nedařilo

16. únor 2023

Norská dvojice Johannes Thingnes Bö a Marte Olsbuová-Röiselandová potvrdila roli favorita a zvítězila i navzdory jednomu trestnému kolu. Tereza Voborníková s Michalem Krčmářem dojeli v závodě smíšených dvojic na čtrnáctém místě. Krátce po závodě s českou reprezentační dvojicí mluvili reportéři Radiožurnálu Sport Jan Suchan a Miroslav Lenc. Poslechněte si ohlasy biatlonistů. 

Češi se museli obejít bez Markéty Davidové, kterou trápily problémy s hlasivkami. Místo ní dostala přednost Voborníková. Dvaadvacetiletá rodačka z Vrchlabí rozjela závod dobře a po bezchybné střelbě vleže byla pátá. Na stojce třikrát opravovala a předávala Krčmářovi na dvanácté příčce se ztrátou 40 vteřin.

Nejzkušenějšímu českému závodníkovi Krčmářovi se úvod vůbec nepovedl. Hned po první ležce musel na dvě trestná kola, propadl se na 20. místo a Češi ztratili naději na dobrý výsledek. Stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu nakonec kroužil ještě jednou po závěrečné palbě vestoje. Do cíle dojel na čtrnáctém místě o dvě minuty a 47 sekund za vítězným Böem.

Program zbylých závodů na MS v Oberhofu:

Sobota 18. února: 11.45 - Štafeta mužů, 15.00 - Štafeta ženy

Neděle 19. února: 12.30 - Závod s hromadným startem mužů, 15.15 - Závod s hromadným startem ženy

Všechny závody nabídneme v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport. Radiožurnál nabídne reportážní vstupy.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.