Slyšeli jsme TO. Bert & Friends odtajnili ve studiu Českého rozhlasu desku 2050: Live at Strahov

22. říjen 2021

„Mějte se krásně a třeba za 1000 let znova tady!“ Těmito slovy končí pravděpodobně nejlepší koncert, na kterém teprve budete. Tajemná poslechovka Bert & Friends proběhla ve čtvrtek 21. října za spolupráce Radia Wave ve studiu S1 Českého rozhlasu. Návštěvníci přitom dopředu vůbec nevěděli, do čeho jdou. „Myslela jsem si, že to bude únikovka. Pak mě napadlo, že nás odvezou na Strahov a budeme tam jako VIP,“ řekla jedna z příchozích.

„Na tenhle moment jsem se těšil čtyři roky,“ pronesl Albert Romanutti alias Bert před odtajněním toho, čeho budou návštěvníci premiérové poslechovky svědky. „Nevím, že by někdo někdy něco takovýhleho kdy na světě vytvořil,“ vysvětluje Bert před publikem naplněného studia S1. „Je mi 55 let. A díky, Strahove,“ doplnil.

Kromě lidí, které si zcela nezařaditelná a unikátní kapela Bert & Friends pozvala, byli na místě i výherci soutěže – ta proběhla na instagramu Radia Wave. Zadání bylo podělit se o svůj nejlepší a nejperspektivnější sen.

„Mým snem bylo to, aby jednou přišel Albert ke mně do sprchy a řekl, že krásně zpívám,“ říká jeden z výherců soutěže. „Můj sen byl to, aby mi Bert olízl čelo,“ říká jiná výherkyně. Třetí a poslední zmiňuje, že jejím snem bylo poznat, které z Bertových alter eg je ten pravý Bert. A co po úspěšném večeru sdělil k dalšímu vývoji kapely sám vizionář a hudebník Albert Romanutti? „Teď se jenom otevírají právě dveře do dalšího chrámu, do další krásný zahrady. Takže tohle není vůbec konec,“ vysvětluje.

Jaké podobnosti mají Steve Jobs a Albert Romanutti alias Bert? Jak zní Bert & Friends z roku 2050? A jak na live albu 2050: Live at Strahov figurují Bertovy děti? Poslechněte si celou reportáž.

 

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka