„Slibuji věrnost České republice…“ zazní na Radiožurnálu

V pátek 8. března se svého úřadu ujme první přímo zvolený český prezident. Miloš Zeman bude skládat slib v dopoledních hodinách na Pražském hradě. Ten sice zůstane pro veřejnost uzavřený, ale vy, posluchači Radiožurnálu, rozhodně o nic podstatného nepřijdete. Buďte s námi přímo u toho!

9.00? Příjezd na Pražský hrad. 10.00? Slavnostní skládání slibu prezidenta republiky ve Vladislavském sále. 11.00? Vojenská přehlídka na III. nádvoří Pražského hradu. Celé dopoledne? Reportéři Jaroslav Skalický a Lucie Husárová přímo ve Španělském sálu!

Ano, tak nějak bude vypadat program páteční inaugurace Miloše Zemana. A Radiožurnál se postará, aby vám neuniklo nic podstatného.

Ze studia budou veškeré dění sledovat moderátoři Jan Pokorný s Lucií Výbornou, které doplní komentátor Petr Nováček. Nejenže se spojí s reportéry Radiožurnálu, kteří budou přímo na místě, ale zároveň si pozvou i zajímavé hosty, kteří toho budou mít ke slavnostnímu dni hodně co říct.

Jedním z nich bude například hudební publicista a kritik Vladimír Hanzel. Co myslíte, jak tento někdejší osobní tajemník prezidenta Václava Havla okomentuje slavnostní inaugurační ceremoniál? Uslyšíte to na Radiožurnálu mezi 9.30 a 10. hodinou.

Živě ve vysílání, živě i na webu. A navíc interaktivně

Fandíte spíše psanému slovu a moderním aplikacím? Pak ani vás nezklameme. Server Zprávy.rozhlas.cz připravil webový speciál věnovaný inauguraci, díky němuž nepřijdete o nic podstatného. Jeho součástí je i interaktivní aplikace a chybět samozřejmě nebude ani klasická on-line reportáž přímo z místa.

Takže nezapomeňte – poslouchejte Radiožurnál a v pátek 8. března dopoledne si nenechte ujít významný historický okamžik!

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: als
Spustit audio