Slávisté zvládli vstup do jara, i přes nervozitu dominovali

14. únor 2016

Fotbalisté Slavie vyhráli v prvním jarním kole nad Brnem 2:0 a posunuli se v tabulce na 4. místo. Vítězstvím i výkonem přitom sešívaní uspokojili ty, kteří po silných prohlášeních o útoku na nejvyšší příčky chtěli vidět okamžité výsledky.

Dvanáct tisíc diváků čekalo 15 minut na gól. Nebyl nikterak krásný, ale míč po dorážce Murise Mešanoviće skončil v brance. „Přál jsem si, abych dal gól. Přišel jsem, abych dával góly,“ stručně shrnul bosenský útočník.

Mešanović byl jednou ze čtyř nových posil sešívaných, která se objevila od první minuty na hřišti a dělala radost divákům.

Aktivní fotbal, nasazení, elán, nápad i jasná vize, jak kontrolovat zápas. Obměněná Slavia hlavně v první půli bavila, trenér Dušan Uhrin ale po utkání připomněl, že někteří hráči byli až moc nervózní a že jeho svěřencům místy vázla kombinace.

„I přesto, že hra se v některých fázích nedařila, tak jsme dominovali. Na hráčích byla vidět obrovská soustředěnost a nasazení,“ zhodnotil zápas Dušan Uhrin mladší.

S ohledem na tlak okolí se s prvním zápasem jeho tým popasoval velmi dobře. „Majitelé po nás chtějí maximum a fanoušci mají velká očekávání. Chceme ukázat, že do toho dáme všechno. Chceme vyhrát, i když víme, že to bude těžké,“ ví kouč Slavie.

„2:0 se zdá jako dobrý výsledek, ale je hrozně zrádný. Kdyby dali na 2:1, nervozita by byla ještě větší a trápili bychom se,“ tuší obránce Jiří Bílek, že k dobrému konci pomohl Slavii i ideální průběh utkání a že těžší prověrky charakteru a schopností současné Slavie teprve přijdou.

Do Edenu přišlo 12 tisíc fanoušků, chtějí Slavii zpět v evropských pohárech
autoři: mch , vman
Spustit audio