Slavia sehnala generálního partnera. Dáme se do pořádku, věří Karol Kisel

23. červenec 2014

Fotbalová Slavia má před sebou dva velké úkoly - zastavit sportovní pád a hlavně stabilizovat celkovou situaci v klubu. Jeho majitel Aleš Řebíček jednal od konce loňského roku o vstupu ruského investora, nakonec k dohodě nedošlo. Před začátkem nové sezony ale klub sehnal nového sponzora.

„Celé to období bylo velice vyhrocené, emočně velice těžké pro celý klub, fanoušky i nás ve vedení. Jednání s Rusy, která probíhala, tomu neprospěla,“ říká sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

Po konci hráčské kariéry nastoupil do funkce na konci loňského roku a byl tak ve vedení u všech rozhodnutí, která se v pražském klubu od zimy odehrála.

Možný ruský investor a Aleš Řebíček se snažili v tomto období domluvit, zvenčí ale prakticky nikdo nevěděl, co se vlastně děje. Ve Slavii už dokonce pracovali zástupci případného mecenáše.

„Nechci to hodnotit. Vše bylo navázáno na jednání, která probíhala někde jinde. Vypadala jasně, ale skončila, dovolil bych si říct, podvodem. Vypadá to špatně, ale je to za námi a koukáme jinam. Jsem rád, že je klub stabilizovaný a s jasným vedením,“ myslí si Karol Kisel.

Hned od úvodu funkcionářské kariéry ne úplně standardní poměry. „Dostával jsem úkoly pracovat s neuvěřitelně vysokým rozpočtem, pak zase s nulovým, někdy i mínusovým. Plány byly megalomanské, ale sliby dodrženy nebyly,“ popisuje sportovní ředitel fotbalové Slavie.

Klub před novou sezonou sehnal generálního partnera, sázkovou kancelář Fortuna. Silný a velký investor by se ale vršovickému týmu hodil:

„Momentálně jsme v pořádku. Samozřejmě by nám pomohlo, kdyby přišel nějaký sponzor nebo investor. Dáváme se do pořádku a věřím, že to časem bude úplně v pořádku," doufá Karol Kisel.

autoři: mva , vman
Spustit audio