Slavia neprolomila jablonecké prokletí

4. duben 2005

Fotbalisté pražské Slavie dnes remizovali v dohrávce 21. kola fotbalové Gambrinus ligy s Jabloncem 1:1. Sešívaní tak nedokazali porazit Jablonec už posedmé za sebou, protože z poslední výhry. Slavia se jabloneckého prokletí nezbavila a na vítězství nad Severočechy čeká čtyři roky, v domácím prostředí dokonce pět a půl. Přitom domácí od 40. minuty vedli Pitákovou brankou, ale dlouho zdálo, že se červenobílí, kteří na druhé místo ztrácejí již tři body, budou radovat z vítězství, nedlouho před přestávkou otevřel skóre záložník Karel Piták. Pražané dohrávali bez dvou vyloučených Kolouška a Fořta.

Domácí fotbalisté začali, i bez zraněných Sedláčka, Kuky a také bez Švece, kterému viróza nedovolila nastoupit, ofenzivně. Gedeon však namířil nad a poté, co Latka už překonal brankáře Špita, zachránil Jablonci čisté konto odkopem z brankové čáry Dosoudil. Brankáři však příliš práce neměli, protože hra obou celků postrádala přesnost a nápad. Až Holeňák po sólu vybídl ke střele Pitáka, ale v cestě míče do branky stály hostující obránci. Špit se více zapotil po fotbalovém biliáru, když střelu Latky tečovali Laštovka s Dosoudilem. Ve 40. minutě si vytvořili Pražané mírný tlak a po Adautově hlavičce se dostal míč k Pitákovi, jehož první střela ještě skončila na tyči, ale opakovaný pokus už zamířil do jablonecké sítě.

Úvod druhé půle patřil opět sešívaným, když si vystřídavší Fořt pohotově si zpracoval míč, ale Špit skvělým zákrokem vytáhl jeho střelu namířenou pod břevno na roh. O několik minut později se pro změnu vytáhl i Kozáčik chycením Čížkova přesného trestného kopu a po hodině hry zmařil i jasnou šanci Webera po Čížkově pasu. Slavia pak mohla litovat promarněné šance z 67. minuty, kdy Vlček trefil dělovkou do prsou Špita a Latka poslal odražený míč z osmi metrů vysoko nad. Čtrnáct minut před koncem totiž po Loučkově centru hlavičkoval Kotyza do tyče a pohotový Klapka dorazil míč za Kozáčikova záda. Kotyza v té době byl na trávníku při své ligové premiéře pouhé tři minuty.

Závěr domácí neunesli. Nejprve Fořt po protestech viděl druhou žlutou, znamenající vyloučení, a těsně před koncem nastaveného času spatřil červenou za faul i další střídající hráč Koloušek.

Dohrávka 21. kola:

Slavia Praha - FK Jablonec 1:1 (1:0)

Branky: 40. Piták - 76. Klapka. Rozhodčí: Paták - Kafka, Košec. ŽK: Holeňák, Fořt - Smíšek. ČK: 90. Fořt, 90+2. Koloušek (oba Slavia).
Diváci: 2195.

Slavia: Kozáčik - Došek, Holeňák, Bejbl, Rychlík (79. Koloušek) - Piták, Latka, Gedeon, Zbončák - Vlček (82. Munster), Adauto (52. Fořt). Trenér: Csaplár.

Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Michálek (53. Jindřišek), Čížek (90. Vágner), Kordula, Weber - Klapka, Smíšek (72. Kotyza). Trenér: Rada.

autor: dog
Spustit audio