Slavia hledá azyl. Se sezónou se kvůli koncertům v Edenu rozloučí na cizím stadionu

15. prosinec 2016

Fotbalová Slavia vyhlíží velké oslavy. Klub uctí legendárního útočníka Josefa Bicana, po kterém chce pojmenovat stadion, a také si připomene 125 let od svého založení. Jenže Pražany čekají i starosti – kvůli hudebním koncertům totiž nebudou moci sezonu uzavírat v Edenu. Hledají tak alternativní útočiště.

Do prvního máje sice čínský majitel Slavie bude i vlastníkem stadionu. Podle informací Radiožurnálu už je dohoda i podepsána. Dlouho naplánované akce v Edenu ale teď zrušit nemůže.

Poslední domácí zápas sešívaných s Brnem 27. května totiž obkličují velké koncerty hudebních skupin, a tak budou slávisté hledat azyl.

„Díváme se po nejbližším okolí. Nechci říct, že favoritem je ten či onen stadion, ale hledáme alternativu v Praze a věřím, že ji najdeme,“ řekl Radiožurnálu generální ředitel klubu Martin Krob. A protože sešívaní chtějí bojovat o titul, musejí hledat stadion s největší kapacitou.

Nabízí se, zřejmě po nějakých technických úpravách, třeba Strahov, ale protože žádný z pražských prvoligových celků kromě Slavie nehraje poslední kolo doma, zřejmě dojde na jednodušší variantu. „Věříme, že budeme hrát o titul, takže se musíme dívat na to, který stadion má co nejvyšší kapacitu. Ale na Letné hrát nechceme,“ vyvrátil Krob.

Představa, že by se slávisté mohli radovat z titulu na stadionu největšího rivala, tedy nemusí fanoušky znepokojovat. Ze dvou zbývajících prvoligových stadionů na Julisce a v Ďolíčku je větší ten prvně jmenovaný, a tak je nejpravděpodobnější, že sešívaní odehrají poslední ligové utkání právě na Dukle.

„Myslím si, že fanoušci by si takový zápas nenechali ujít. I na jiném stadionu by měl výbornou kulisu,“ domnívá se záložník Slavie Antonín Barák, který podepsal v Edenu nový kontrakt do roku 2020.

autoři: jpa , Radek Šamša
Spustit audio