Sládci jsou vysazení na hořkost. Ráda mluvím s kuchařkami, které hledají karamelové tóny, říká kašperská sládková

1. květen 2021

„Jestli chci jantarové pivo s lehkým zabarvením do červena, tak zvolím nějaké karamelové slady, kombinaci karamelových sladů,“ popisuje část trojčlenky vymýšlení receptur Alexandra Michalová, která v kašperských horách založila minipivovar. Jak se v historii pivo na Šumavě vařilo? „Voda má na pivo významný vliv. Zdejší kašperskohorská je měkká, má ideální pH a nemusíme ji vůbec nijak upravovat. Ideální surovina,“ chválí si. Jaké se rozvíjejí mezi pivaři módní trendy?

autoři: Vladimír Kroc , jkh
Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.