Sládci jsou vysazení na hořkost. Ráda mluvím s kuchařkami, které hledají karamelové tóny, říká kašperská sládková
„Jestli chci jantarové pivo s lehkým zabarvením do červena, tak zvolím nějaké karamelové slady, kombinaci karamelových sladů,“ popisuje část trojčlenky vymýšlení receptur Alexandra Michalová, která v kašperských horách založila minipivovar. Jak se v historii pivo na Šumavě vařilo? „Voda má na pivo významný vliv. Zdejší kašperskohorská je měkká, má ideální pH a nemusíme ji vůbec nijak upravovat. Ideální surovina,“ chválí si. Jaké se rozvíjejí mezi pivaři módní trendy?
Související
-
Už nemáme peníze na pokrytí nákladů, stát nám musí pomoct, říká majitelka teplického pivovaru
Pivovar Monopol v Teplicích jarní dočasné uzavření přežil díky úsporám, přízni lidí a vládním kompenzacím. Teď majitelka Gabriela Schönbauerová vidí situaci mnohem hůř.
-
Když se vaří pivo s radostí, propojí celou rodinu i přátele. Rodinný pivovar Švihov má švih
Rodinný pivovar Švihov z Němčic na Benešovsku je sice novinkou v našem pivovarnictví, za své pivo ale už obdržel značku Kraj blanických rytířů regionální produkt.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.