Sládci jsou vysazení na hořkost. Ráda mluvím s kuchařkami, které hledají karamelové tóny, říká kašperská sládková
1. květen 2021
„Jestli chci jantarové pivo s lehkým zabarvením do červena, tak zvolím nějaké karamelové slady, kombinaci karamelových sladů,“ popisuje část trojčlenky vymýšlení receptur Alexandra Michalová, která v kašperských horách založila minipivovar. Jak se v historii pivo na Šumavě vařilo? „Voda má na pivo významný vliv. Zdejší kašperskohorská je měkká, má ideální pH a nemusíme ji vůbec nijak upravovat. Ideální surovina,“ chválí si. Jaké se rozvíjejí mezi pivaři módní trendy?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Policie zadržela podezřelého ze střelby v Kostelci nad Černými lesy. Na místě jsou dva mrtví
-
Do Prahy přijíždějí krátkodobí návštěvníci. Rychlá turistika město jen opotřebovává, kritizuje starostka
-
Česko zasáhly bouřky. Z Německa se přiřítil silný vítr, déšť či kroupy mají padat po celých Čechách
-
Čeští fotbalisté podlehli na Euru do 21 let Německu 2:4 a přišli o možnost postupu do čtvrtfinále