Skokan na lyžích Čestmír Kožíšek uzavřel ve třiceti sportovní kariéru. Doma, v Lomnici nad Popelkou

22. červen 2022 16:20

Po Vojtěchu Štursovi a Viktoru Poláškovi je Čestmír Kožíšek třetím skokanem na lyžích, který během jediného roku ukončil kariéru. Má za sebou starty na světových šampionátech i olympijských hrách. Na těch dalších už se ale neobjeví. Loučil se při Velké ceně Lomnice nad Popelkou.

Zleva: Tomáš Portyk a Čestmír Kožíšek

Posledním skokem Čestmír Kožíšek uzavřel nejen svou kariéru, ale také samotné závody, které v minulosti dokázal vyhrát. Kamarádi skokani mu na doskoku vytvořili slavobránu. Sám pod lomnickým můstkem nevyloučil, že se někdy v budoucnu ke skokům vrátí.

V lomnickém areálu v Popelkách ho v minulosti trénovali tatínek a také legendární Zdeněk Remsa, muž, který přivedl k olympijskému triumfu Jiřího Rašku. V kariéře zažil několik vrcholů. Včetně startů na olympijských hrách, mistrovství světa nebo ve Světovém a kontinentálním poháru, byl pátý na juniorském světovém šampionátu. Jeho osobním rekordem je skok dlouhý 226 metrů.

Jaké pocity při dlouhém letu skokan zažívá a jak se Čestmír Kožíšek cítil při svém posledním skoku? Vrátí se ke skokanskému sportu jako trenér nebo rozhodčí? A bude mu skákání chybět? Poslechněte si reportáž.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související