Skokan Koudelka zvažoval konec kariéry. Teď by rád vyhrával závody

V červenci oslaví skokan na lyžích Roman Koudelka 29. narozeniny. Třikrát ve své kariéře startoval na olympijských hrách. Jenže na zatím poslední sezónu by nejraději zapomněl.

Světový pohár ve skocích na lyžích nebude, nejsou peníze

Skoky na lyžích (ilustr. foto)

Liberec v nadcházející sezóně neuvidí závody Světového poháru ve skocích na lyžích. Důvodem je především nedostatek peněz.

Výsledkově se mu nedařilo. Dokonce zvažoval konec kariéry. „Neměl jsem motivaci, už to nešlo, stalo se hodně věcí. Rodina mě podržela a s trenérem jsme řekli, že to ještě rok zkusíme,“ popsal pocity po skončení sezóny Roman Koudelka. Nakonec mezi skokany zůstává. „Myslím, že je škoda končit, ale člověk těžko sbírá motivaci, když má doma malého kluka, všechno tomu obětuje a pak sezóna podle toho vypadá.“

Vždycky může být hůř

Jenže tak úplně ještě nevydařený rok za hlavu nehodil. Přemýšlí, kde se vlastně stala chyba a co mohl udělat jinak. Na druhou stranu má se od čeho odrazit.

Roman Koudelka na autogramiádě

 „Nikdy neříkej, že nemůže být ještě hůř,“ říká s úsměvem Koudelka. Největší motivací je pro skokana jeho malý syn Karel. Pokračovatel rodu Koudelků za tři měsíce oslaví druhé narozeniny.

Můstky mu nechyběly

Skokani, a nejen oni, dlouho bez svého sportu nevydrží. Po pár dnech jim zkrátka chybí. To prý nebyl případ rodáka z Turnova. „Dva měsíce jsem neskákal a ani po dvou měsících jsem necítil, že bych rád šel na můstek,“ popisuje sportovec.

V další sezóně se chce skoky především bavit. Nepotřebuje nikomu nic dokazovat. Radost by rád dělal sobě i rodině. Jednoduché to nebude. Nespokojí se jen tak s nějakým umístěním. „Mám povahu, že chci vyhrávat, s patnáctými a osmnáctými místy se nechci spokojit.“

Skokan na lyžích Roman Koudelka
autor: ppe
Spustit audio