Skákací boty, powerfan, jízda terénem, na koni i po řece

Radiožurnál pro vás připravil seriál reportáží o adrenalinových sportech a aktivitách. Drtivou většinu z nich si reportéři vyzkoušeli na vlastní kůži a často přitom přímo natáčeli. V další části vám povíme, jak se skáče na vysokých pružných botách, pozveme vás na vodáckou výpravu, při které budeme sjíždět i jezy, a projedeme se terénem na speciálně upravených koloběžkách. Představíme vám i netradiční adrenalinovou atrakci zvanou Powerfan a na závěr usedneme na koňský hřbet.

Skákací boty jsou tak trochu pružiny a trochu taky chůdy. Člověk, který je má na nohou, skoro připomíná bytost z nějakého sci-fi filmu a dokáže s nimi dělat několikametrové skoky. Tuhle kuriózní aktivitu si můžete vyzkoušet docela snadno, stejně jako reportér David Havlena. Ten se na procházku ve skákacích botách vydal do centra adrenalinových sportů v Sušici.

0:00
/
0:00

Mezi letní sporty určitě patří vodáctví. Dalo by se dokonce říct, že Česká republika je skoro vodácká velmoc. Spíš než ke sjíždění dravé horské řeky máme víc příležitostí k výpravě třeba na kanoi. Záleží na každém vodákovi, jestli plavbu lodí po řece pojme adrenalinově, nebo spíš rekreačně. Jako variantu zvolil náš reportér Jan Herget?

Už jste někdy zkusili jízdu na koloběžce v horském terénu? Není to tak snadné, jak by se snad mohlo zdát. Na speciálně uzpůsobených koloběžkách se můžete vydat napříč krajinou, která nabízí nejen řadu nečekaných překážek, ale zejména různé povrchy tratí. Jízda to může být i pěkně divoká. Přesvědčil se o tom reportér David Havlena ve středisku adrenalinových zážitků v Sušici.

I do Česka už dorazila nová adrenalinová atrakce zvaná Powerfan. Je to zjednodušeně řečeno větrák, který vás zbrzdí při téměř volném pádu. Jste sice zavěšení na laně, ale není to bungee jumping. Visíte na provaze, který se odvíjí z cívky. A ventilátor nereguluje přímo vás, ale právě onu cívku, ze které se odvíjí vaše lano. Něco takového můžete vyzkoušet, stejně jako reportér Martin Karlík, třeba v Dolní Moravě na Orlickoústecku.

0:00
/
0:00

Sednout na koně a vyjet si hezky do lesa. To je věc, kterou by asi mnozí z nás udělali moc rádi. Někteří si myslí, že to skutečně takhle jednoduše jde. Určitě ano, ale až po měsících dřiny, píle a odříkání. Do stáje, kde se mimo jiné učí jezdit začátečníci, se vydala i naše reportérka Zuzana Filípková.

0:00
/
0:00


Zobrazit místa, kde si můžete vyzkoušet adrenalinové sporty, na větší mapě

autoři: zuf , jht , David Havlena , mkk
Spustit audio