Simona Postlerová

21. únor 2010

Do studia Českého rozhlasu se ji Václav Žmolík po jejím úspěchu v televizních Duetech pokoušel nalákat už několikrát. A až do dnešního dne marně. "Pracovala jsem od té doby natolik intenzivně, že jsem dřív opravdu neměla čas," usmívá se známá Simona Postlerová. A aby to rozhlasovým posluchačům dostatečně vynahradila, zavzpomínala mezi 11. a 12. hodinou také na pěveckou televizní soutěž, v níž se společně s Petrem Kolářem dostala až do finále. V pondělí 21. února navštíví vancouverské studio exkluzivní host Lucie Výborné.

Když dostala nabídku zpívat v televizních Duetech, pěvecké obdobě dřívějšího úspěšného pořadu České televize StarDance, byla Simona Postlerová šťastná a neváhala ani chvíli. "Zavolali mi z produkce a první, co jsme jim bez rozmýšlení řekla, bylo: Jé, to chci," směje se při vzpomínce na svou spontánní reakci herečka.

"Nabídka mě strašně překvapila i potěšila zároveň, protože zpívám ráda. A myslím si, že i docela dobře," nestydí se za své přednosti Simona Postlerová.

Roky v televizi a na divadelních prknech - to vše měla za sebou Simona Postlerová v době, kdy vstupovala do soutěže. Přesto přiznává, že ji televizní Duety daly něco nového. A to? Především větší suverenitu.

"Naučila jsem se být suverénnější a zároveň jsem dokázala zvládat pocit, který říká: Teď to musíš dokázat a jindy už to nespravíš. Přestože totiž vystoupení v soutěži trvá přibližně jednu minutu, je to úplně jiné než vystupovat například v divadle," porovnává své pracovní zkušenosti herečka.

A přitom vše začínalo tak nevinně. "Když jsem v soutěži začínala, byla jsem motivována vlastně jen tím, že jsem si chtěla zazpívat písničky, které mám ráda. Čím jsme ale postupovali dál, tím má touha uspět rostla."

Když Simona Postlerová používá množné číslo, má na mysli svého pěveckého partnera Petra Koláře. Jak si vzájemně sedli nejen pěvecky, ale i jako lidé? A mají do budoucna v plánu nějaký společný projekt? Nejen to se dozvíte v záznamu celého rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru se Simonou Postlerovou i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: als
Spustit audio