Šimon Ornest, kapelník skupiny The Tap Tap

V neděli si moderátor Petr Král povídal s kapelníkem orchestru The Tap Tap Šimonem Ornestem. Jak hodnotí dosavadní působení této kapely? A jak se mu spolupracovalo s Vojtou Dykem a Danem Bártou? I tyto otázky zazněly ve vysílání Hosta Radiožurnálu.

„Jsem opatrný s jakoukoliv rekapitulací. Vypadalo by to totiž, že se chystáme končit,“ vysvětluje Šimon Ornest s tím, že poslední rok byl pro kapelu poměrně náročný. „Podařilo se nám dokončit několik plánů, které jsme měli,“ přiznává a zmiňuje také koncerty v Madridu a Londýně. „Jsme rádi, že jsme se dostali do světa,“ říká.

Uznává sice, že přeprava hudebníků je někdy náročná, ale stojí prý za to. „Překonávání překážek nás baví. Myslím, že se to odrazí i na kvalitě vystoupení,“ uvažuje Šimon Ornest a připomíná, že na koncertu v Londýně vystoupili s anglickým zněním Hymny proti konci světa. „Text jsme si museli opakovat i na místě, protože angličtina vyžaduje trochu jiný rytmus,“ popisuje. „Britské publikum naši snahu ocenilo a nakonec jsme museli přidávat,“ dodává.

Hymna proti konci světa si dává za cíl předání pozitivního postoje k budoucnosti světa, píseň Ředitel autobusu zas ukazuje problémy handicapovaných v prostředcích veřejné dopravy. „Dopravní podnik s námi na videoklipu této skladby spolupracoval. V této otázce nastal opravdu velký posun,“ zamýšlí se Šimon Ornest.

Jakých tuzemských festivalů se kapela The Tap Tap zúčastní? Proč se snaží svými písněmi předávat nejen hudební zážitek, ale také nějaké poselství? Také to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru se Šimonem Ornestem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio