Silnice 1/10 Tanvald – Harrachov je pro kamiony uzavřená. Kvůli sněžení

3. leden 2018 08:15

Kamiony od dnešního rána 3. 1. od 7 hodin zhruba do dnešního odpoledne neprojedou po hlavním tahu mezi Tanvaldem a Harrachovem na Liberecku.

Silnici první třídy číslo 10 až k hranici s Polskem uzavřou cestáři pro auta nad tři a půl tuny – kromě autobusů. Očekávají totiž silné sněžení a vítr.

Podrobnosti doplňuje Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která zajišťuje zimní údržbu v Libereckém kraji: „Ráno od 7 hodin budeme uzavírat úsek komunikace 1/10 mezi Tanvaldem a hraničním přechodem v Harrachově, omezení se týká nákladní dopravy nad 3,5 tuny. Autobusů a osobní dopravy se to netýká.“

Meteorologové varují před silným větrem a sněžením. Od středečního rána může na severu a severovýchodě Česka napadnout na horách a v podhůří pět až 20 centimetrů sněhu, na hřebenech hor až 35 centimetrů.

Kamiony se dostanou do Polska například po silnici I/35 přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou. Cestáři předpokládají, že silnice z Tanvaldu do Harrachova  zůstane pro nákladní dopravu  uzavřená do dnešního odpoledne.

autoři: Jakub Horáček , Ivana Bernáthová 2
Spustit audio