Sigma v Šantovce představila nové dresy i sezonní cíl: Chceme do první šestky, hlásí manažer Minář

28. červenec 2022 11:42

Fotbalisté Sigma Olomouc představili svůj cíl do nové sezony. V lize se podle sportovního ředitele Ladislava Mináře chtějí dostat do nejlepší šestky, v každém případě ale skončit lépe než v minulém ročníku soutěže, kdy byli osmí.

Souhlasí s tím i trenér Václav Jílek. „Já tu nechci házet nějakým umístěním. Myslím si, že každá organizace by se měla snažit být lepší, než byla. My jsme loni skončili osmí, tak bych byl rád, kdybychom se zase posunuli výš,“ řekl trenér Václav Jílek na předsezonní tiskové konferenci, která se ve středu konala v olomouckém obchodním centru Šantovka.

Stejného názoru je i záložník olomouckého týmu Jan Navrátil, který se už těší na start nové sezony. „Mistráky jsou úplně o něčem jiném a každý hráč je má raději než přípravu. Každý je natěšený. Snad do toho dobře vkročíme,“ doufá zkušený fotbalista.

K dispozici nebude jenom Košťál

Václav Jílek je teď hlavně spokojený s konkurencí v kvalitním kádru. „Musím říct, že všichni ti hráči vypadají velmi dobře, jsou určitě okamžitě připravení zasáhnout do základní sestavy. Kolik jich bude, to si samozřejmě nechám pro sebe. Pro tuto chvíli ale nemůžeme počítat s Martinem Košťálem, který si ze soustředění přivezl vážnější zranění, tam to bude chtít delší rekonvalescenci,“ prozradil Jílek.

Trenér Sigmy počítá brzy i s Janem Vodhánělem, který do klubu přišel tento týden z rakouského klubu Admira Wacker Mödling.

Dresy Sigmy Olomouc pro sezonu 2022/23

Menší zajímavostí je, že Sigma bude nově nastupovat i ve žlutých dresech. Právě takovou barvu má třetí sada zápasového odění, domácí je tradičně modrá a primárně venkovní je bílá. Nový ročník zahajují Hanáci v sobotu v 16 hodin na hřišti Baníku Ostrava. 

Spustit audio