To si nemohli nechat ujít, Dominátor vyjel na pardubický led

22. červenec 2009
Zblízka

Více než rok se nevěnoval svému sportu - přesto je možné, že bude reprezentovat Českou republiku na olympiádě ve Vancouveru. Největším hrdinou se u nás přitom stal na jiné olympiádě - bylo to už před 11 lety v Naganu. Na jeho současný návrat na led v Pardubicích se tak přišly podívat i fanynky, kterým tehdy bylo sedm let. Určitě jste poznali, že mluvíme o Dominiku Haškovi.

Zhruba patnáctka novinářů monitorovala každý jeho pohyb a na návrat Dominika Haška do Pardubic přišlo i několik desítek zvědavých fanoušků. Někteří se jen dívali, jako například Ladislav Havelka, který chodí do Pardubic na hokej už 40 let.

"Když jsem se dozvěděl, že půjde chytat zpátky do Pardubic, bylo mi jasné, že na první trénink se půjdu podívat," vysvětlil svoji přítomnost.

No, a pro jiné šlo o téměř životní zážitek: "Je to moje hvězda. Chodím strašně ráda. Už odmalinka jsem si lepila jeho plakáty na stěnu a je to strašně sexy chlap. Prostě jsem se na něho musela jít konečně podívat live. V době, kdy hrál v Naganu, tak mně bylo sedm."

Bohužel jméno slečny jsem se nedozvěděl, ale o to v malé hale pardubické ČEZ Arény nešlo. Potom totiž přišlo to, na co čekali všichni. Po úvodním rozbruslení si trenér Sýkora svolal hráče k mantinelu a o chvíli později se Hašek poprvé postavil do brány.

Hašek stál na ledě po 14 měsících a jak sám přiznal, nebyl to rozhodně žádný med. "Prvních pár tréninků je třeba překonat, ty jsou nejhorší a bude to jenom lepší," řekl Dominik Hašek.

"Ten, kdo to nezkusil, to asi nemůže pochopit. Ale když jsou nové betony a nemůžete je ohnout, nemůžete spadnout, nemůžete se na nich otočit, než se to rozhýbe. A ty rukavice, samozřejmě to chvilku trvá. Takže se samozřejmě snažím chytat co nejlíp, ale na druhou stranu těch pár prvních pár tréninků je pro to, abych se seznámil s ledem a rozhýbal si výstroj," doplnil.

Hašek bude nejen hlavní letošní ozdobou Extraligy, ale je docela možné, že by se mohl objevit i na začátku příštího roku ve Vancouveru. Zní to možná trochu zvláštně, že by Česko mohlo reprezentovat 44letý gólman. Ale vzhledem ke stavu brankářů u nás to není vyloučeno.

Koneckonců i sám Dominik na své tiskové konferenci, kdy oznamoval návrat ke kariéře v dresu Pardubic, připustil, že je to pro něj určitá motivace. Po prvním tréninku byl ale přece jen zdrženlivější.

"V první řadě se musím dostat do formy. Musím se cítit dobře, musím cítit, že je tam reakce, že jsem tak, jak jsem vždycky. Pak můžu začít myslet na vyšší cíle. Vím, že se do toho dostanu. Je otázka za jak dlouho, ale věřím, že jsem, jak jsem trénoval v létě, dobře připravený. Samozřejmě to chvilku bude trvat. Nebude to za týden, za 14 dní, ale do ligy ještě je šest nebo sedm týdnů. Do té doby bych chtěl být v nejlepší formě," dodal brankář.

autor: ras
Spustit audio