Sedmibojařka Klučinová je v Kladně blízko českému rekordu. Hlavní motivací je ale limit na mistrovství světa

18. červen 2017

Atletka Eliška Klučinová je zatím nejvýraznější postavou mezinárodního vícebojařského mítinku v Kladně. Česká sedmibojařka, kterou v posledních měsících trápila zranění, po prvním dnu vede a navíc je blízko i vlastnímu českému rekordu. Hlavní motivací je pro ni ale limit na mistrovství světa v Londýně. Po závodě ji vyzpovídal reportér Radiožurnálu Jakub Marek.

Eliško, ani to nevypadlo, že by na vás desetiměsíční pauza zanechala nějakou negativní stopu…
Neměla jsem úplnou pauzu, že bych ležela na gauči a koukala na televizi. Trénovala jsem hodně, akorát jsem nemohla házet, což mi v těch vrzích docela chybí. Doufám, že s postupem sezony si rozvzpomenu na to, co jsem uměla loni, a pokud se nominuji na mistrovství světa, že se tomu přiblížím.

6200 bodů v tuhle chvíli není úplně daleko, když jste po prvním dnu pouhý bod za národním rekordem…
V národním rekordu jsem měla hodně dobrý druhý den a na ten se bohužel nemůžu úplně tak spolehnut, protože jsem nejen kvůli operovanému ramenu měla pauzu, ale byla jsem i nemocná a nemohla jsem běhat. Ta osmistovka bude asi zajímavá, asi se trošku protrápím, ale uvidíme, jak vyjde dálka a pak budeme vědět víc.

Obáváte se trošku v hlavě, že by rameno při oštěpu nemuselo poslouchat tak, jak by mělo?
On je problém asi i ve svalové paměti. Hlava mě nepustí do dlouhých hodů, protože se bojí a chrání si to rameno, tak doufám, že na to zapomenu a budu házet jako za stara.

Kolik teď házíte v tréninku oproti tomu, co jste házela?
Já mám hozeno 51 metrů a v tréninku jsem teď na 36, tak doufám, že jsem závodní typ a že se to zvedne.

autoři: jam , red
Spustit audio