Sangean přichází s „DAB tranzistorákem“ podporujícím Spotify i internetové rádio

3. říjen 2016

Přijímač se umí připojit k internetu pomocí wifi sítě, ovládat je ho možné prostřednictvím aplikace v mobilu nebo tabletu.

Taiwanská společnost Sangean uvádí na trh nový model DAB rádia pod označením WFR-27C. Výrobce sází na klasický vzhled přijímače, na něž jsou již zákazníci zvyklí. Běžné funkce DAB přijímače doplňuje o možnost streamingu hudbu prostřednictvím Spotify. K dispozici je i internetové rádio. V databázi je okolo patnácti tisíc stanic s možností uložení vlastních kanálů. Přijímač podporuje i zobrazování doplňkových obrazových informací – slideshow.

Pomocí externích médií lze přehrát soubory ve formátu MP3 a WMA. Jak uvádí výrobce, možnost buzení (dva na sobě nezávislé alarmy) je k dispozici nejen prostřednictvím DAB, případně FM rádia, ale také přednastaveného internetového kanálu. Možnost připojení k internetu je realizováno prostřednictvím Wifi sítě, pro poslech na sluchátka je tu klasický jack 3,5 mm. Přijímač je možné ovládat prostřednictvím mobilního telefonu, případně tabletu, díky iSangean Remote Control App. K dispozici je bezplatně například v Google Play.

autor: lukpo
Spustit audio