S fanoušky v letadle. Hokejovou Spartu doprovází na finále Ligy mistrů i 'fotbalista' Štáfek

7. únor 2017

Hokejisté jsou zvyklí na podporu z publika, ale aby jim někdo fandil už cestou na zápas, to je rarita. Hráči pražské Sparty to zažili cestou na finále Ligy mistrů do Göteborgu. Na palubě letadla s nimi totiž byli fanoušci včetně herce Jakuba Štáfka, alias Juliuse Lavického

„Ty kluky obdivuju, pro mě jsou vzorem. Já zápasy hodně prožívám, hodně nadávám,“ přiznal herec Jakub Štáfek, aktuálně známější jako Julius Lavický ze seriálu Vyšehrad, na palubě sparťanského letadla do Švédska.

Hokejový termín cross check je často slyšet i v letadle před přistáním. Skandování názvu hokejového týmu je ale přece jen trochu netradiční. Polovina letadla fanoušků si začala skandováním „Sparta Praha“ užívat cestu na finále Ligy mistrů už během cesty a těší se na oslavy.

„Předpokládám, že oslava bude enormní. Časově by se to stihlo tak, že bychom v Praze byli brzy, ale není to tak, že bych tu čerpal inspiraci. Chci se podívat na pěkný hokej a přivézt domů pohár,“ těší se Jakub Štáfek, který v internetovém seriálu představuje fotbalistu, který si svými výstřelky ničí kariéru.

Sparťani mají stejný cíl pro finále Ligy mistrů - proti těžkému soupeři v podobě obhájce titulu z minulé sezony Frölundy jí může pomoci i onen fanouškovský kotel, který do Göteborgu částečně letěl a přidal k tomu i cestu po zemi čtyřmi autobusy, kde se jistě také skandovalo.

V letadle to bylo občas hlučnější, ale nic, co by hráčům ani trenérům vadilo. „Určitě nám to nevadilo. Zadní část letadla se bavila a je to dobře. Bylo to v mezích a nevadilo nám to,“ potvrzuje trenér Jiří Kalous.

„Bylo to v pohodě. Člověka to potěší a rozesměje. Párkrát tam fanoušci začali skandovat, ale všichni jsou rádi, že jsme tady,“ dodává útočník Petr Vrána.

Finále hokejové Ligy mistrů mezi Frölundou a pražskou Spartou začne v 19 hodin a 5 minut a hraje se na jeden zápas.

autoři: fk , vman
Spustit audio