Rytířům prvoligový závěr nevyšel. Vše může mít šťastný konec, věří přesto trenér Čelanský

5. únor 2015

Dlouho to vypadalo, že kladenští hokejisté začnou play-off první ligy doma. Dvě prohry za sebou na závěr základní části, tou poslední byla středeční doma s Kadaní 2:3, a k tomu ještě administrativní chyba, to vše znamená pro Kladno až páté místo po základní části.

„Základní část pro nás byla těžká. Ze začátku jsme měli obrovské problémy vůbec se sestavením kádru, neměli jsme domácí prostředí, jezdili jsme ven. Když jsme se vrátili na náš stadion, tak jsme věděli, že nebude lehké hrát před náročným kladenským publikem,“ líčí trenér Rytířů Jiří Čelanský.

„Teď je velkou komplikací i odečet bodů za start hráče bez registrované smlouvy, takže od začátku sezony jdeme hodně klikatou cestou, ale pokud nás tohle neskolí, tak vše může mít šťastný konec.“

I přes spoustu negativ, která kladenské hokejisty během základní části potkala, dokáže Jiří Čelanský myslet pozitivně.

Ono asi nic jiného nezbývá. Po posledním kole základní části je jasné, že Kladno nezačne play-off doma a už vůbec ne proti lehkému soupeři. Tím je další dlouholetý účastník extraligy, Dukla Jihlava.

„Pokusíme se dostat do baráže. Loni jsme v baráži viděli, že manšafty, co hrály extraligu, spadly do první ligy, takže tam jsou karty pro všechny otevřené,“ říká Jiří Čelanský.

Na vrchu první ligy si ale všichni rovni úplně nejsou. Piráti z Chomutova ovládli 52 kol až neskutečně, mají náskok 24 bodů na další ex-extraligový celek České Budějovice, které budou stejně jako Chomutov čekat na svého soupeře až po dohrání předkola.

Jestli má ale první liga barážového favorita, je to bezpochyby Chomutov.

„Celkově jsme spokojení. Některá utkání jsme zvládli horko těžko, ale toho si vážím. Právě taková utkání nás posunula do takového postavení, že můžeme naplno trénovat bez ohledu na zápasy, co teď přicházejí,“ říká trenér chomutovských hokejistů Břetislav Kopřiva.

Chomutov a České Budějovice čekají na soupeře, Kladno rozehraje svojí čtvrtfinálovou sérii na ledě Jihlavy ve středu 18. února.

autoři: apr , fk , mau
Spustit audio