Rudolf Merkner o konci Vyprávěj: Něco skončí, něco začne...

29. květen 2013

Věděli jste, že retro seriál České televize Vyprávěj sledují i v Itálii, Španělsku, Švýcarsku nebo třeba v Americe? „Seriál je srozumitelný jako příběh. Není vysloveně český, emoce a rodinné situace v něm jsou přenositelné,“ uvažuje v rozhovoru s Janem Pokorným scenárista Rudolf Merkner, z jehož pera oblíbený seriál vzešel.

Na obrazovce České televize se Vyprávěj bude objevovat už jen do poloviny června. Úspěšný seriál během pěti sérií stihl překlenout čtyři desítky let – začínal v roce 1964, kdy se vysokoškolský student Karel seznámil se svou životní láskou Evou, a dějově končí až v době relativně nedávné, v roce 2005.

Co myslíte, připravil si pro vás scenárista Rudolf Merkner happy end? Buď si trpělivě počkejte na poslední díl, nebo zkuste zapřemýšlet nad jeho poněkud tajemnými slovy…

„Poslední díl jsem nazval Něco končí, něco jiného začíná,“ naznačuje středeční host Jana Pokorného. „Nechci nic prozrazovat. Život pokračuje dál a seriálem nekončí. Některé věci se dořeknou a další začnou.“

Čtěte také

Jak moc se při psaní Vyprávěj Rudolf Merkner inspiroval osudy vlastní rodiny? Jak tvůrci seriálu získávali dobové rekvizity, které Vyprávěj dodávají na autentičnosti? A existuje šance, že by na motivy oblíbeného seriálu vznikla kniha nebo film? Poslechněte si záznam celého rozhovoru a zjistíte to!

Záznam celého rozhovoru s Rudolfem Merknerem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio