Rozsviťte Vánoce sobě i nevidomým! Kupte si křišťálovou ozdobu a podpořte sbírku Světluška

30. listopad 2016

Prodej ozdob a drobných šperků z českého křišťálu podpoří i letos sbírku Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu. Už potřetí najdete na Václavském náměstí stánek s dárkovými předměty. Vyráběli je nevidomí z rehabilitačního střediska Dědina.

Paní Jitka z Prahy si koupila dva křišťálové závěsy – jeden si nechá a druhý nejspíš někomu věnuje. Podporovat lidi se zrakovým handicapem se snaží pravidelně. Jak sama říká, přivedla ji k tomu návštěva dalšího projektu Nadačního fondu českého rozhlasu, Kavárny Potmě:

„Člověk si vůbec neuvědomuje, že nevidí sutečně nic, takže se opravdu snažím pomáhat,“ vysvětluje. Stánek s prodejem ozdob je na Václavském náměstí už potřetí, a podle dobrovolnice Míši Hronové, která křišťálové předměty prodává, se sem lidé vrací.

Loni byl výnos z prodeje křišťálových ozdob okolo 300 tisíc korun. I letos si výsledky své práce přijdou ověřit nevidomí z výcvikového střediska Dědina v Praze. Doprovodí je patronka projektu Křištál pro Světlušku 2016, herečka Tereza Kostková.

Zakoupit si ozdobu, náramek nebo náušnice z křišťálu a podpořit tak sbírku Světluška můžete na Václavském náměstí až do 23. prosince.

autoři: era , jpr
Spustit audio