„Rozlučkové turné je směšné.“ Rozhovor s Karlem Gottem z roku 2005

5. říjen 2019

Bojíte se chvíle, kdy o vás nebude zájem? ptal se tehdy Gotta moderátor Aleš Cibulka. Poslechněte si záznam pořadu Host do domu z doby, kdy skutečně vyjížděl za hosty domů.

„V posledních letech je i v zahraničí velkou módou rozlučkové turné. Ale to několikanásobné loučení mi někdy přijde až legrační. Proto když se mě teď v Německu ptají, co chystám, odpovídám: Teď plánuju první svoje rozlučkové turné,“ vtipkoval Karel Gott v roce 2005.

Patosy já nedělám

„Je to skutečně někdy až směšné. Třeba Charles Aznavour dělal v Německu svoje rozlučkové turné, a přitom ho tam nikdo 20 let neviděl,“ glosoval Gott. „Olympic se u nás loučí už 20 let. A Frank Sinatra se loučil 30 let. Píseň My Way mu byla napsaná, když mu bylo 50. Ale on ji zpíval ještě v 80.“

„Sinatra měl skutečně několik rozlučkových turné a potom si zase nechal napsat píseň Let me try again, kde zpívá: Nechte mě to ještě zkusit, vždyť to bylo pošetilé říct sbohem, když já vás potřebuji. Takže slzy při rozlučkovém koncertu a slzy, když řekl: Vždyť já vás potřebuju, lidi? Tak tyto patosy já nedělám.“

Moje rozlučkové turné poznáte

„Až bude moje rozlučkové turné, tak to poznáte, že je první a naposled. Anebo vůbec není,“ předvídal v pořadu Host do domu. Co by mu utrhlo srdce? A kolik lidí mělo číslo na jeho mobilní telefon? Poslechněte si záznam rozhovoru Aleše Cibulky s Karlem Gottem.

Spustit audio

Související