Rozhovor s Black Wedding o inspiracích z 12. století

Ačkoliv se na naší scéně znovuoživování středověké hudby a jejímu míchání s darkwave vlnou příliš nedaří, na západ od našich hranic je tomu jinak. Projekty jako Qntal, Faun nebo Helium Vola úspěšně propojují historické hudební vlivy s prvky world music a temnou elektronikou, čímž si získávají věhlas a respekt velkého množství příznivců darkwave scény.

Jedním z takových projektů je Black Wedding Louise Zacherta, se kterým jsme si po telefonu povídali o jeho novém albu 11 000 Virgins, spolupráci s elektroniky Ionic Vision, hudbě Hildegardy z Bingen, a dalších zajímavostech.

Projekt Black Wedding zajímavým způsobem kříží darkwave elektroniku, world music a středověké chorály abatyše Hildegard von Bingen z 12. století na debutovém albu Jedenáct tisíc pannen. Mísí dohromady dark wave elektroniku, world music vlivy (především z Blízkého východu a severní Afriky) a chystá svou koncertní premiéru v tomto roce. Exkluzivní rozhovor se stočil i do Prahy a k představení dalších plánů Louise s tímto projektem.

00852704.jpeg
autoři: Pavel Zelinka , Tomáš Hoyer
Spustit audio