Rosického zklamal výsledek, ale fanouškům poděkoval za přivítání. Byl to velký zážitek, prohlásil

11. září 2016

Fotbalista Tomáš Rosický hrál skoro po šestnácti letech znovu za pražskou Spartu. Když v 73. minutě nastupoval do ligového utkání s Mladou Boleslaví, celý stadion povstal a svým jásotem přehlušil místního hlasatele. A přestože je Rosický ze zahraničí zvyklý na úplně jinou atmosféru, přivítání mu udělalo velkou radost.

Tvořivý záložník se většinu času pohyboval okolo poloviny hřiště a rozděloval míče.

Jednou chyboval směrem do obrany, jednou nepřesně přihrál a z výkonu celého týmu obecně Tomáš Rosický moc velkou radost neměl.

„Samozřejmě jsem se s tím snažil něco udělat, ale bohužel nám to nevyšlo. Musíme upřímně uznat, že jsme si nezasloužili vyhrát. Boleslav hrála dobře, možná byla i lepší,“ hodnotil pětatřicetiletý záložník.

Rosický se také vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu. Při práci s balonem se prý cítí dobře, žádné problémy v současné době nemá. „Ale samozřejmě mi chybí zápasové vytížení. Potřebuji ještě týden pořádně trénovat, abych mohl pomýšlet na to, že budu v dalším zápase startovat,“ řekl Rosický.

Podle kouče Sparty Zdeňka Ščasného jde všechno podle plánu. „Byli jsme domluvení, že do zápasu, ať bude jakýkoli stav, půjde kolem 70. minuty, ne-li později. To jsem dodržel. Je pozitivní, že se do hry dostal,“ hlásil trenér Pražanů.

S konečnou remízu 2:2 už ovšem spokojený nebyl. Méně hořce ji možná vnímalo přibližně čtrnáct tisíc fanoušků na Letné, kterým stačilo, aby Rosický jen vyběhl na rozcvičku a už skandovali jeho jméno.

„Pro mě osobně to byl velký zážitek. Fanouškům moc děkuji, bylo to nádherný. V zápase už to moc nevnímám, soustředím se vyloženě na hru. Ale když jsem na hřiště přicházel, bylo to moc pěkný,“ děkoval po své obnovené premiéře ve Spartě Rosický.

autoři: mch , Radek Šamša
Spustit audio